Home Male Female Youth Puppies For Sale News Kennels Work Gallery In Memory Contact

Το zoosos.gr αποκαλεί ειρωνικά τους ιδιοκτήτες Ντόμπερμαν ως "Φιλόζωους Πολυτελείας"
Οφείλουμε μια απάντηση στους ιδιοκτήτες αλλά και στους επισκέπτες του εν λόγο ιστότοπου..

Διαβάζοντας τα σχόλια της Ελένης Ηλιοπούλου και των υπολοίπων στο zoosos.gr, συμπεραίνουμε τελικά ότι μαζί τους είναι αδύνατον να βγάλεις άκρη. Από που να αρχίσει κανείς; Να πρέπει πρώτα να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας, ότι δεν κακοποιεί το σκύλο του, να επισημάνει τις ανακρίβειες που δημοσιεύουν ή να αδιαφορήσει γιατί όπως είπαμε και πριν, δεν θα βγάλει άκρη;

Δεν θα ανοίξουμε διάλογο με τους συγκεκριμένους αλλά θα τονίσουμε ότι και η στείρωση που κάνουν "υποχρεωτικά" σε κάθε αδέσποτο, που ούτε καν τους ανήκει, κι αυτό ακρωτηριασμός λέγετε.. Όπως και να το λένε αυτοί, κάθε χειρουργική επέμβαση που περιλαμβάνει αποκοπή ενός μέλους ή τμήματος του μέλους του σώματος από το υπόλοιπο σώμα, λέγετε ακρωτηριασμός.. Και φυσικά οι στειρώσεις γίνονται με κονδύλια που παίρνουν από το κράτος. Μην φανταστείτε ότι πληρώνουν από τη τσέπη τους..

Και ότι δεν τους πειράζουν τα εκατοντάδες κουταβάκια που είναι στριμωγμένα στις γυάλες των pet sop είναι επειδή τους χαρίζουν τις ληγμένες τροφές για να ταΐζουν τα αδέσποτα που τόσο πολύ αγαπάνε!!!

Γράφουν ότι πίσω από το κόψιμο, παίζει χρήμα οι ίδιοι άνθρωποι που εισπράττουν κονδύλια για να φροντίσουν τα αδέσποτα κλείνοντας τα σε καταφύγια μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος ιδιοκτήτης... Μια διαδικασία που μπορεί να πάρει χρόνια..

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε πως ζουν τα αδέσποτα που "φροντίζουν" τα φιλοζωικά σωματεία και τι σημαίνει "καταφύγιο"..
Προκαλούμε το zoosos.gr, να μας δείξει το δικό του καταφύγιο που περιμένουν τα αδέσποτα στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο, μέχρι να βρεθεί κάποιος αληθινός φιλόζωος να τα υιοθετήσει.
Και εμείς οι "βασανιστές", θα σας δείξουμε πολύ σύντομα που και πως ζουν τα δικά μας τα σκυλιά..!!
Αν ρωτούσαμε ένα Ντόμπερμαν πως θα ήθελε να είναι, σίγουρα θα μας απαντούσε με κομμένα αυτιά και κομμένη ουρά όπως ακριβώς ήταν και οι πρόγονοι του, και όπως θέλει να είναι το πρότυπο της φυλής του εδώ και 132 χρόνια..
Αν ρωτούσαμε ένα αδέσποτο που θέλεις να ζεις; Στους δρόμους ή σε κάποιο "φιλοζωικό καταφύγιο", άραγε τι θα μας απαντούσε; Τα λόγια όμως είναι περιττά.. Ας δούμε το παρακάτω βίντεο..

Ένα από τα πολλά "φιλοζωικά καταφύγια". Τα ονομάζουν έτσι χωρίς ίχνος ντροπής

 

Δείτε πως "αμολάνε" στους δρόμους τα σκυλιά όταν δεν παίρνουν τα κονδύλια τους..

 

Διαβάστε ακόμα μερικά σχόλια... Αξίζει το κόπο..!!!

Τα γράφουν υποτίθεται "φιλόζωοι" που αγαπούν και φροντίζουν τα αδέσποτα, ενώ τα σκυλιά ράτσας, είναι είδος πολυτελείας γι αυτούς και αποτρέπουν τον οποιονδήποτε να προχωρήσει σε αγορά καθαρόαιμου. Τι να πει κανείς; Ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Αλλά γιατί τότε ασχολούνται με τις φυλές πολυτελείας; Τη φυλή μας τη φροντίσουν αυτοί που ζουν μαζί της και τη συναναστρέφονται καθημερινά. Αυτό μας έλειπε.. Να αγαπάτε εσείς περισσότερο, τα δικά μας τα σκυλιά. Είναι οι αριστοκράτες των σκύλων και μαζί μας, ΖΟΥΝ ΣΑΝ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΕΣ!!

Δεν βλέπετε ότι 9 στα 10 Ντόμπερμαν που βρίσκετε παρατημένα είναι άκοπα; Αφού οι ιδιοκτήτες είχαν τα ίδια ηλίθια "φιλοζωικά συναισθήματα" με σας και δεν έκοψαν - για να μην κακοποιήσουν το σκύλο τους - λίγα χρόνια αργότερα, τον παράτησαν επειδή δεν έμοιαζε με αυτό που είχαν μέσα στο μυαλό τους σαν εικόνα.

Οι φιλόζωοι «πολυτελείας»

Όταν δεν έχεις επιχειρήματα σε ενοχλούν οι στειρώσεις…

Τους "φιλόζωους" και τους "πολιτικούς" μας τους έπιασε ξαφνικά αγάπη για τις καθαρόαιμες φυλές και ειδικά για το Ντόμπερμαν, περισσότερο και από εμάς, τους ίδιους τους ιδιοκτήτες. Τόσα αδέσποτα, τόσα σκυλιά δεμένα για όλη τους τη ζωή, τόσοι κυνηγοί που αν στην πρώτη τουφεκιά φοβηθεί ο σκύλος, η δεύτερη πάει στο κεφάλι του, τόσα παρατημένα σκυλιά λόγο καλοκαιρινών διακοπών, τόσα στριμωγμένα στις βιτρίνες των pet-shop... Το κόψιμο τους πείραξε..

Εκείνο που δεν αντιλαμβάνονται πολλοί φιλόζωοι που υποστηρίζουν την απαγόρευση κοπής όπως και συμμετοχών σε εκθέσεις είναι ότι οι “καλές” τους προθέσεις θα οδηγήσουν σε τρομερή υποβάθμιση του επιπέδου ζωής πολλών ζώων τελικά, γιατί ο κάθε ιδιώτης θα κόβει με παράνομους τρόπους σε μέρη που δεν θα τηρούνται ούτε οι ελάχιστοι κανόνες υγιεινής.

Ειρωνικά μας λένε φιλόζωους πολυτελείας.. Ας μας πουν τότε πως γίνετε να βασανίζουμε το κουτάβι που αποφασίσαμε να προσθέσουμε στην οικογένεια μας για τα επόμενα 10 περίπου χρόνια.. Ας μας πουν πως γίνετε όλοι οι ιδιοκτήτες Ντόμπερμαν (από το 1880) να φέρνουμε το κουτάβι στο σπίτι και μετά από λίγες μέρες να το βασανίζουμε σκόπιμα.. Συνεννοημένοι είμαστε ή ψυχικά άρρωστοι;

Έδώ και πολλά χρόνια, οι φιλόζωοι φωνάζουν μην αγοράζετε ζώα ράτσας αλλά υιοθετήστε ένα αδέσποτο. Είναι γεγονός ότι τους κυνόφιλους με τις καθαρόαιμες φυλές δεν τους θεωρούσαν ποτέ φιλόζωους.. Αλλά ότι θα έκαναν επίθεση στις ίδιες τις φυλές δεν το περιμέναμε ποτέ. Με την απαγόρευση των "κομμένων" από τις εκθέσεις, θα χαθεί ξαφνικά το 98% του γενετικού υλικού της χωράς (γιατί ο απλός κόσμος θα εισάγει από χώρες που επιτρέπετε η κοπή) και έτσι η Ελληνική εκτροφή θα υποβαθμιστεί μαζί με τη φυλή
μας.

Κλείνοντας, να θυμίσουμε ότι φιλόζωος δεν είναι αυτός που πέταξε λίγο ψωμί στο αδέσποτο ή αυτός που τηλεφώνησε στη φιλοζωική επειδή άκουσε κλάματα στον κάδο σκουπιδιών, αλλά αυτός που θα τα πάρει σπίτι του να τα φροντίσει. Επίσης ο τίτλος "Οι φιλόζωοι «πολυτελείας» ήθελαν να διαφημίσουν και τα ζώα που ακρωτηριάζουν" είναι ότι πιο ύπουλο και υποκριτικό έχουμε διαβάσει ποτέ. Μιλάτε εσείς που ακρωτηριάζετε ζώα που ουτέ καν σας ανήκουν, που δεν θα βάλετε ποτέ πάνω στο κρεβάτι σας, ούτε καν μέσα στο σπίτι, και το ονομάζετε στείρωση;

ΥΓ στο ΥΓ.. Σήμερα μας διαβεβαίωσαν ότι To www.zoosos.gr δε χαρακτήρισε ποτέ τους ιδιοκτήτες μιας συγκεκριμένης ράτσας, Doberman ή άλλη ως «φιλόζωους πολυτελείας», χαρακτήρισε συνολικά όμως έτσι όλους εκείνους, που ακρωτηριάζουν τα ζώα τους... Δείξαμε βέβαια για να καταλάβει καθένας τι εννοούμε τη φωτογραφία ενός Doberman με τα αυτιά του να στέκονται όρθια αψηφώντας τους νόμους της βαρύτητας... επειδή έτσι το θέλησε το αφεντικό του για να καλύψει τη ματαιοδοξία του!

Κείμενα αναγνωστών!!

Πριν αλλά και μετά  την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα, μέσα σε κλίμα βιασύνης, προχειρότητας και ψηφοθηρίας όπως όλα σε αυτόν τον τόπο, κάνεις δεν φαίνεται να έχει ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα πώλησης ζώων από τα πετ σοπ και τους εισαγωγείς.

Οι φιλόζωοι ικανοποίησαν την ανάγκη ρεβανσισμού απέναντι στους ιδιοκτήτες καθαρόαιμων, με την επίτευξη της απαγόρευσης συμμετοχής σε εκθέσεις των κομμένων σκύλων και μέχρι εκεί! Τα υπόλοιπα δεν τους απασχολούν.
Γιατί κανείς τους δεν μιλάει για τα πετ σοπ; Τους έδωσε η κυβέρνηση να γλύψουν το κοκαλάκι της απαγόρευσης και ικανοποιήθηκαν άραγε; Όπως ικανοποιούν τα αδέσποτα που στοιβάζουν στις απαράδεκτες "φιλοζωικές" μάντρες τους, με τις ληγμένες τροφές που τους δίνουν οι αλυσίδες πετ σοπ; Τελικά αυτό το "φιλοζωικό" παιχνίδι ποια μεγάλα συμφέροντα εξυπηρετεί; Τα παχυλά κονδύλια για τα αδέσποτα ποιος τα καρπώνεται;
Ποια κομματόσκυλα  καθοδήγησαν, δίνοντας τους μικρά ανταλλάγματα, τις ψήφους των "φιλόζωων" και προς τα που;

Τι σημασία έχουν όμως αυτά, όταν στη χώρα του ενός εκατομμύριου αδέσποτων, φτιάχτηκε για το θεαθήναι, ένα ολόκληρο νομοσχέδιο για να αποφευχθεί τελικά μόνο και μόνο  η κοπή 50, ίσως και λιγότερων εκθεσιακών σκύλων. Γιατί ας μην γελιόμαστε, όλοι οι υπόλοιποι κόβονται. Παράνομα εδώ, νόμιμα εκτός Ελλάδος, πάντως κόβονται!
Προσπάθησαν με κάθε τρόπο να παρουσιάσουν τους εκτροφείς ως την πηγή των αδέσποτων, παραπλανώντας τους, ως συνήθως, μη ενήμερους πολίτες και λέγοντας τους ότι τα "καθαρόαιμα " του δρόμου προέρχονται από τους εκτροφείς.
Γιατί μπήκαν σε αυτή τη διαδικασία ενώ γνωρίζουν την αλήθεια; Γιατί επιμένουν ενώ ξέρουν ότι η προέλευση τους είναι από επιπόλαιες αγορές από τα πετ σοπ;

Μήπως αυτός ο πόλεμος ενάντια στους εκτροφείς ξεκίνησε λόγο των αδειών για φάρμες κουταβιών (puppy mills) που ετοιμάζονται να εκδώσουν σε κάποια "δικά τους παιδιά" ;
Τα συμφέροντα είναι μεγάλα! Βάσει των εξελίξεων, όταν η Ελλάδα θα γίνει το θέρετρο
των Ευρωπαίων, οι ασχολούμενοι με τα αδέσποτα σύλλογοι, θα ωφεληθούν τα μάλλα, όπως έγινε και το 2004 , που απορροφήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τους Δήμους και τα φιλοζωικά σωματεία, χωρίς να δημιουργηθεί ποτέ καμιά υποδομή! Και μαζί με τα ευρώ εξαφανίστηκαν και χιλιάδες αδέσποτα, που οδηγηθήκαν στο θάνατο, με την ανοχή και την σιωπή όλων αυτών που σήμερα κραυγάζουν περί ζωοφιλίας.

Αναζητώ μια, έστω μια υπόθεση αγωγής φιλοζωικού σωματείου κατά κάποιου Δήμου για όσα δεν έκανε με τα κονδύλια που πήρε για τα αδέσποτα, και δεν βρίσκω πουθενά.
Τουλάχιστον δεν βρήκα κάποια που να έφτασε στο ακροατήριο και να βγήκε μια σοβαρή απόφαση.
Αναζητώ μια υπόθεση αγωγής φιλοζωικού σωματείου κατά εισαγωγέα ζώων η κατά καταστήματος πώλησης βασισμένη στις ελλείψεις κατάλληλων συνθηκών μεταφοράς και διαβίωσης των ζώων. Πουθενά!

Μόνο λαϊκίζουσες αφίσες παρότρυνσης να καταγγελθούν οι "εγκληματίες" που έκοψαν την ουρά των κυνηγόσκυλων και των σκύλων εργασίας, για να μην τραυματίζεται βρήκα.
Ούτε μια καμπάνια από τα φιλοζωικά σωματεία κατά των πετ σοπ! Ούτε μια διαμαρτυρία έστω!
Ομερτά....

Τα συμπεράσματα δικά σας..!!
Ε.Ν.

Για την κατάσταση με τα αδέσποτα ημίαιμα σκυλιά καθώς και για τον εγκλεισμό αυτών των σκύλων σε ακατάλληλα κυνοκομεία Δήμων ή ιδιωτών είναι λιγάκι παράδοξο να κατηγορούνται οι ιδιοκτήτες και κυρίως οι εκτροφείς καθαρόαιμων, και μάλιστα με άστοχα επιχειρήματα του τύπου «η εκτροφή καθαρόαιμων φυλών είναι μια δραστηριότητα που αφορά Εμπόρους και πελάτες». Και λοιπόν; Πού είναι το κακό; Από πότε μια τίμια εργασία (για κάποιους επαγγελματική, γι’ άλλους ερασιτεχνική αλλά για όλους πολυδάπανη και χρονοβόρα) θεωρείται ως κακό;

Ένας σωστός εκτροφέας έχει αφιερώσει όλη τη ζωή του στους σκύλους και στην εκτροφή τους, η οποία είναι μια διαρκής προσπάθεια βελτίωσης του γενετικού υλικού κι όχι κουταβοπαραγωγή με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος.
Μια βελτίωση που δεν έχει να κάνει με ματαιοδοξία αλλά με ήθος. Τα σκυλιά για τον πραγματικό κυνόφιλο είναι μέλη της οικογένειας, είναι φίλοι, είναι σύντροφοι για μια ζωή. Γι’ αυτό η εκτροφή στοχεύει στην δημιουργία υγιών σκύλων, άρτιων μορφολογικά και με τον επιθυμητό κατά φυλή χαρακτήρα (κάθε φυλή έχει τα δικά της ιδιαίτερα γνωρίσματα και την δική  της ξεχωριστή ιδιοσυγκρασία), στοχεύει δηλαδή στην δημιουργία καλύτερων συντρόφων για τον άνθρωπο.

Η δε διαδικασία των εκθέσεων, των εξετάσεων εργασίας και χαρακτήρα, που γίνονται διεθνώς και έχουν επίσημα θεσμοθετηθεί και εγκριθεί από την παγκόσμια κυνολογική ομοσπονδία και τους κυνολογικούς ομίλους όλων των πολιτισμένων κρατών του κόσμου, είναι η πυξίδα των εκτροφέων, ο ασφαλής οδηγός τους στην μακρά και δύσκολη κυνοφιλική τους πορεία. Κανένας εκτροφέας δεν εμποδίζει κάποιον να υιοθετήσει ένα αδέσποτο. Άλλωστε πολλοί εκτροφείς έχουν οι ίδιοι υιοθετήσει αδέσποτα.

Κανένας όμως δεν μπορεί να κατηγορεί, όπως κάνουν ορισμένοι «φιλόζωοι», τον άνθρωπο που επιλέγει ένα καθαρόαιμο σκυλί ως μέλος της οικογένειάς του. Φυσικά όλοι θα πρέπει να επικροτούμε την προσπάθεια που κάνουν αληθινά φιλόζωοι και ανιδιοτελείς άνθρωποι, οι οποίοι ασχολούνται με την περίθαλψη, την φροντίδα και την στείρωση αδέσποτων ζώων. Δεν πρέπει να υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ φιλόζωων και κυνόφιλων διότι σε τελική ανάλυση και οι δυο νοιάζονται για τους σκύλους. Οι μεν για τους ημίαιμους οι δε για τους καθαρόαιμους. Κι αν κάποιοι δεν μπορούν να δεχτούν τους λόγους για τους οποίους κόβονται σε συγκεκριμένες φυλές τα αυτιά κι οι ουρές, είναι δικαίωμά τους. Θα ήταν όμως καλύτερα να αφήσουν τους καθαρόαιμους σκύλους εκτροφής στους ανθρώπους που τους αγαπούν.

Διαβάστε εδώ πως βλέπουν τους κυνόφιλους ιδιοκτήτες καθαρόαιμων φυλών οι... "φιλόζωοι".. Με λίγα λόγια μας λένε ότι τα φιλοζωικά τους συναισθήματα, περιορίζονται μόνο στα αδέσποτα και όχι στα καθαρόαιμα δεσποζόμενα ζώα. Φιλοζωία για κλάματα δηλαδή.. Ας είναι καλά τα κονδύλια που εγκρίνονται κάθε τρεις και λίγο..

Φιλοζωία πολυτελείας ή Φιλοζωία για κλάματα;

Σας παραθέτουμε μερικά αποσπάσματα για τη "φιλοζωία" τους προς τις καθαρόαιμες φυλες:

Αν η Ελλάδα δεν ήταν γεμάτη από ημίαιμα αδέσποτα σκυλιά, που περνούν τα πάνδεινα στα χέρια των κατοίκων αυτής της χώρας, δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα να μιλήσουμε για ράτσες και εκτροφείς που ειδικεύονται στα «γαλαζοαίματα» τετράποδα.

Αν η Ελλάδα δεν ήταν γεμάτη από σκυλιά έγκλειστα σε ακατάλληλους χώρους αδειοδοτημένους ή μη, κυνοκομεία δήμων και ιδιωτών, δεν είχαμε καμιά αντίρρηση. Όμως τα έγκλειστα ζώα σε κυνοκομεία, άσυλα και καταφύγια είναι χιλιάδες σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Αν κάποιος αγαπά ουσιαστικά τα σκυλιά, μπορεί να βρει έναν τετράποδο σύντροφο για το υπόλοιπο της ζωής σε κάποιον από αυτούς τους χώρους. Και μάλιστα το ζώο μπορεί να το υιοθετήσει δωρεάν, χωρίς να χρεωθεί με το κόστος της ράτσας!

Στη χώρα μας η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Και η ενασχόληση με ράτσες είναι μια δραστηριότητα, που αφορά εμπόρους και πελάτες με οικονομική δυνατότητα. Δε συμβάλει σε τίποτα στη λύση του τεράστιου προβλήματος με το οποίο ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι.

Αντίθετα το γιγαντώνει, αφού καθημερινά στους ελληνικούς δρόμους εντοπίζονται ζώα ράτσας, που κάποιοι κάποτε χρυσοπλήρωσαν, για να αποκτήσουν και τα ξεφορτώθηκαν με την πρώτη ευκαιρία.

Τα περισσότερα από αυτά τα καθαρόαιμα από νόμιμους και παράνομους εκτροφείς, δεν φέρουν τσιπ, δεν είναι στειρωμένα και αναπαράγονται δημιουργώντας νέα ημίαιμα αδέσποτα, τα οποία κανείς δεν θα αγαπήσει και κανείς δεν θα φροντίσει.

Και δεν έχουν κάτσει να σκεφτούν πριν γράψουν, όλοι αυτοί οι αφελείς ότι διαλέγουμε καθαρόαιμες φυλές αντί αδέσποτων γιατί ζητάμε συγκεκριμένα γενετικά χαρακτηριστικά που μόνο τα καθαρόαιμα μπορούν να μας προσφέρουν. Θέλω να ξέρω πόσο θα ψηλώσει το κουτάβι μου βρε αδερφέ.. Ας μας συγχωρέσουν λοιπόν που δεν μαζέψαμε τον κοπριτάκο από το δρόμο αλλά αποφασίσαμε να πάρουμε καθαρόαιμο..!!

 

Για τα σχόλια σας, πατήστε εδώ

Νατασσα: Τελικα, αν εξαιρεσουμε τις ρατσες που σιχαινονται, τα γουρουνοπουλα και τους λαγους (στιφαδο) που λιγουρευονται, τι μας μενει να αγαπησουν οι "φιλοζωοι" του κ#λου; Τα κονδυλια που περνουν απο το κρατος για να φροντισουν (και καλα) τα αδεσποτα.  Λες και αν θελω να υιοθετησω καποιο σκυλακι, δεν θα βρω στο δρομο ή δεν θα ακουσω για καποια γεννα που εγινε στη γειτονια μου.. Αυτους περιμενω να μου δωσουν.

 

Aragorn: Αυτο που εχω να πω εγω ομως ειναι οτι 1 χρονο μετα καποιοι επαληθευτηκαν... Δηλαδη, παρανομα καποιοι επιχειρουν να κοψουν και αυτο εχει διαφορα δυσάρεστα αποτελεσματα, πχ ακατασχετη αιμοραγια, αυτια κουτσουρεμενα και οχι κομμενα, μέχρι και γάγγραινες... Αυτο δεν ειναι μονο αποτελεσμα πραξεων ηληθιων ιδιοκτητων, ασχετων καιρδοσκοπων, αλλα και τις αφελειας των φιλο-ΖΩΩΝ...
Δεν τους βλεπω ομως να κανουν κατι γι`αυτο και επι τις ουσιας! Αυτο που θελανε, το πετυχαν, η κοπη νόμιμα και κατω απο σωστες συνθηκες ηλικίας και κλινικου περιβαλοντος απο ειδικους σταματησαν!!!
Επειδή ομως σε μια δραση υπαρχει μια αντιδραση (αξιωμα της φυσικης) ανθισαν τα παρανομα, τα οποια κανεις δεν εχει την δυναμη να ελεγξει!!!
Αρα τελικα, καταφεραν το αντιθετο απο αυτο που επεδιωκαν!!! ΠΟΣΗ βλακια να αντεξει ποια αυτη η χωρα???

Οπως και να εχει παιδια η αληθεια ειναι μια... δεν ειμαστε εμεις αυτοι που ψαχνουν, δεν ειμαστε εμεις οι κακοι τις υποθεσης καποτε θα γινει κατανοητο απο την κοινη γνωμη (αλλα ποτε απο τους φιλο-ΖΩΟΥΣ)! Αλλα ο πολεμος που κυριξαν δυστυχως εχει τα ακριβως αντιθετα αποτελεσματα, με απολιες στο δικο μας στρατοπεδο που ομως πριν δεν υπηρχαν, ηταν ελεγχωμενα ολα!

Η κοινη γνωμη επιρεαστηκε απο το στημενο παιχνιδι και η χειραγωγηση ηταν ευκωλη για ενα λαο που κατα 90% δεν εχει καμια επαφη με ζωντανο!

 

christos: http://www.mpetskas.gr/2012/01/blog-post_544.html

Για δειτε ποια ειναι τα αποτελεσματα της πολιτικής των φιλοζωικων .... επισης οικολογικη οργανωση εισεβαλε σε εκτροφειο βιζον και απελευθερωσε χιλιαδες ζωακια βιζον με καταστοφικα αποτελεσματα για τα αγρια και οικοσιτα ζωα του νομου ...

http://www.mpetskas.gr/2011/05/blog-post_324.html

περαν του οτι το 90% των βιζων που απελευθερωθηκαν πεθαναν απο ασιτια η τα πάτησαν αυτοκινητα τα υπόλοιπα που εζησαν καταστρεφουν το οικοσυστημα.... ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ..!!!!

 

Dobe Pin: Εγω θυμαμαι πριν δυο χρονια προλαβα στο τσακ απο ευθανασια 8 ημιαιμους ποιμενικους. Τα πηρα σπιτι κιας εχω ντομπερμαν κ τα ταιζαμε εγω κ η γυναικα μου κ τα 8 με μπιμπερο, ουτε τα ματια τους δεν ειχαν ανοιξει. Παρεπιπτοντως να πω η γυναικα μου εγκυος ηταν στον 5ο μηνα. Πηρα τηλ ολες τις φιλοζωικες εξηγησα τη κατασταση κ με γραψανε κανονικα. Ολοι δεν εχουμε χωρο μου ελεγαν κ τετοιες μπουρδες......Παλι καλα κ με τη βοηθεια κ μιας αλλης κυριας μεχρι να φτασουν τα σκυλια 2 μηνων ειχαμε βρει σπιτι σε ολα. Μεχρι κ στον Αρκτουρο πηρα κ μουπαν αμα ειναι ημιαιμα δε μπορουν να τα παρουν. Οποτε ας κατσουν στα αυγα τους οι φιλοζωικες ας κανουν τπτ χρησιμο ας σταματησουν να τρωνε τα κονδυλια κ οι Δημοι κ οταν το θυμηθουν ας φτιαξουν κανα παρκο για σκυλια . Μη το παιζουμε Ευρωπαιοι οπου μας συμφερει....!!!!

 

Λουκάς Ταουσάνης: Λέτε για ακρωτηριασμούς, τη στιγμή που ακρωτηριάζετε κάθε αδέσποτο.
Λέτε για χρήματα τη στιγμή που παίρνετε κονδύλια για να φροντίσετε τα αδέσποτα.
Λέτε για βασανισμούς ζώων, τη στιγμή που έχετε κλεισμένα εκατοντάδες σκυλιά σε καταφύγια.

Φτού σας ξεφτίλες.........................

 

Θάνος: Eκείνοι που "πουλάνε" σκυλιά, δηλαδή οι εκτροφείς, συμμορφώθηκαν με τον νέο νόμο και τα αφήνουν άκοπα. Αυτοί που θα συνεχίσουν να κόβουν είναι οι νέοι ιδιοκτήτες γιατί όπως γνώρισαν το Ντόμπερμαν, έτσι το φαντάζονται και έτσι θέλουν να το έχουν. Το θέμα είναι με ποιο τρόπο θα το κάνουν, αφού.. απαγορεύετε..

 

Νατάσα: Μιλατε κι εσείς που ακρωτηριάζετε σκυλιά, και το λέτε στείρωση;
Ακρωτηριασμός λέγετε κι αυτό πονηρες κυρίες μου. Ακρωτηριασμός είναι η κάθε χειρουργική αποκοπή ενός μέλους ή τμήματος του μέλους του σώματος από το υπόλοιπο σώμα. Άρα και η στείρωση, ακρωτηριασμός είναι.. Ας μην παίζουμε με τις λέξεις..

 

Θάνος: Μιλάτε εσείς για φιλόζωους λόγο κέρδους; Εσείς που παίρνετε κονδύλια κάθε τρεις και λίγο για να φροντίσετε τα αδέσποτα; Τα ρωτήσατε αν θέλουν να τα κλείσετε στα καταφύγια μέχρι να βρεθεί κάποιος να τα πάρει;

 

Aragorn: Αρχικά θα ήθελα ευθέως να κατηγορήσω το zoosos για μεροληψία!!!

Και αν θέλει ο όποιος υπεύθυνος να το τραβήξουμε όσο θέλει και θα δει ποιοι ειναι οι ματαιόδοξοι ντομπερμαναδες πολυτελείας που κάνουν ορθογραφικά λάθη!!!
Δεύτερον τα ντομπερμαν ήταν ράτσα με πολλά προβλήματα, δυσπλασία, καρδιακά, μάτια και διάφορα άλλα όμως σήμερα με την επιλεκτική και όταν εννοώ επιλεκτική εννοώ προσεκτική (μιας και πολλοί άσχετοι θα διαβάσουν και δεν θα καταλάβουν) έχουν φτάσει τα ποσοστά να μειωθούν τόσο που σχεδόν έχουν εκλείψει. Και πέστε μου τώρα εσείς αν έχετε κάνει κάτι καλύτερο από αυτό, στο κομμάτι της φιλοζωιας! Και αν αυτό είναι πολυτέλεια τότε είσαστε άξιοι της μοίρα σας και των λεγομένων σας!!!
Δε θα μακρηγορήσω άλλο και θα πω ότι με τους μεν «φιλόζωους» που νομίζουν ότι μπορούν να έχουν γνώμη γιατί ταΐσανε μια τυρόπιτα σε ένα αδέσποτο στο δρόμο αλλά δεν το βάζουν στο σπίτι γιατί το ζώο είναι βρωμιά μέσα στο σπίτι, δεν θα ασχοληθώ καν, είναι σαν να μην υπάρχουν για εμένα.

Θα λογοδοτήσω σε οποίοι φιλοζωική ομάδα όταν γίνουν τα παρακάτω!
1) Σταματήσουν οι κυνομαχιες σε κεντρικές πόλεις
2) Όταν θα σώσουν σκυλιά που βγάζουν όλη τους τη ζωή σε ένα μπαλκονάκι στην Αθηνά η δεμένα σε ένα δέντρο χειμώνα καλοκαίρι σε επαρχίες!
3) Όταν θα σταματήσουν να στοχοποιουν τα ντομπερμαν και μιας και δεν στοχοποιουν τα ντομπερμαν γιατί μοστράρουν ντομπερμαν στις φωτογραφίες?
4) Όταν θα σταματήσουν οι δήμοι να φωλιάζουν αδέσποτα.
5) Όταν θα ξεκινήσουν καμπανιες ενημέρωσης του κόσμου ότι το σκυλί δεν είναι λουτρινο και έχει ευθύνες, δε μπορεί να αγοράζει στο παιδάκι του ένα ζωάκι και μετά να το παρατά στο δρόμο. Γιατί εγώ ο φιλόζωος πολυτελείας που μένω στο Λουτράκι ξέρετε ποσά ζωάκια αδέσποτα θύματα «φιλόζωων» ταΐζω κάθε μέρα? Ειδικά μετά το φετινό καλοκαίρι όπου κάποιοι φιλόζωοι με cayenne έχασαν τη δουλειά τους και παράτησαν τα ζώα τους στην πόλη μου! Αυτοί είναι φιλόζωοι πολυτελείας και όχι εμείς, ψάξατε αλλού να βρείτε θύματα!
6) Όταν θα σταματήσετε ακόμα και προεδρίνες ομίλων που αλλοιώνουν το χαρακτήρα σκύλων, που είναι κατά τη γνώμη μου χειρότερο!
7) Όταν θα απαντάτε στα τηλέφωνα που έχετε για επικοινωνία και δεν θα σας τελειώνει η μπαταρία όταν σας παίρνουμε για ένα χτυπημένο ζώο στο δρόμο.

 

Βαγγέλης Νικολάου: Ήμουν φιλόζωος μέχρι που κατάλαβα το μίσος και την κακία των οργανωμένων "φιλόζωων" όσο αφορά τις καθαρόαιμες φυλές. (Αν μπορούσαν να τις εξαφανίσουν με μια κίνηση, θα το είχαν κάνει..) Προτιμώ να είμαι σκέτο κυνόφιλος ή ακόμα σκέτο Ντομπερμανόφιλος, και να μην έχω καμία σχέση με την οργανωμένη ζωοφιλία.. Οι ζωόφιλοι, είναι καλοί άνθρωποι μέχρι να τους γνωρίσεις καλύτερα..

 

Θάνος: Τρέλα πουλάνε αυτοί οι άνθρωποι; Άλλος το συγκρίνει με τα χειρότερα και το θεωρεί ασήμαντο, άλλος το παρουσιάζει σαν αντάλλαγμα για ότι προσφέρει στο ζώο… Άλλος φέρνει ως παραδείγματα άσχετα πράγματα, όπως οδοντίατρο, ή πλαστικές εγχειρήσεις γιατί δεν τους άρεσε η εμφάνιση τους…
Συνειδητοποιείτε τι λέτε;

 

Στέφανος Δεμερτζής: Σχετικά με το site του Zoosos περί ιδιοκτητών πολυτελείας και το κράξιμο που τρώμε σχετικά με το κόψιμο, έχουν ορισμένοι φιλόζωοι την ιδέα ότι κόβοντας τα αυτιά αψηφούμε τον νόμο περί βαρύτητος για αυτό παιδιά ήθελα να σας ενημερώσω να κόψουν όσοι χρησιμοποιούν βιάγκρα διότι και εδώ γίνετε καταπάτηση του νόμου περί Βαρύτητας.

 

Πρεβέντης Κωνσταντίνος: Δηλ. δεν καταλαβαινω κάλα, ποιο το νοημα της ολης συζητησης.
Καποια θυματα σωματειων που το μονο που στην ουσια κανουν ειναι να εκμεταλευονται ευαισθητους, μαλθακους και λιγο αργους αανθρωπους, στο να κανουν εναν αγωνα να πιριθαλψουν καποιους σκυλους οι οποιοι εχουν παρατηθει από τα πρόην αφεντικάτ ους θα λυσει το προβλημα με τα αδεσποτα στην ελλαδα.
Ας τους ξυπνήσει καποιος περιλουζοντας τους με εναν κουβα νερό, γιατι και η ηληθιότητα εχει όρια....
Αν θελετε να λυθει το προβλημα με τα αδεσποτα αρχιστε απο την δημιουργία του...
Πρωτα απο όλα κυνοφιλική παιδία....
Τι θα πει ρατσα
;
Συγκεκριμένα χαρακτηρηστικά και συγκεκριμμένος χαρακτηρας....
διαλεγουμε ενα σκυλο να ταιριαζει σε εμάς αλλα και στις συνηθειες μας και στο περιβάλον μας
και οχι επειδη ειναι μόδα ή πολυτελεια.
Επισης το να παρει καποις ενα κουταβακι χωρίς καν να ξερει τι μέγεθος θα εχει αυτο και να το βαλει στο διαμερισμα και να του βγει 70 κιλα δε θα το αμολήσει στο δρομο
; Αλλα και το αντίθετο να παρω ενα κουταβι για φυλακα και να μου μεινει 35 ποντους υψος;

Αν οι ιδιοκτητες μαθουν το τι θα πει ρατσα και οχι το κλασικο η κορη μου θελει κουταβακι ας παω στο πετσοπ να της παρω ενα για χριστουγεννα να κοπει η γκρινια και μολις το βαρεθει το αμολαω στο δρομο, ισος κατι να γινει....
Απ τη μια οι εκτροφεις που δε σου δινουν το κουταβι αν δεν εισαι αρκετα σοβαρος ειναι κακοι ενω το πετσοπ που τα πουλαει με ΦΠΑ με προβληματικό χαρακτήρα ακοινωνητα και με ενα σωρό αλλα κουσουρια με αποτελεσμα ο νεος ιδιοκτητης να το αμολησει καποια μερα, ειναι ενταξει!!!
Ας παν λοιπόν τα θύματα των οργανώσεων να κουρευτουν και ας διαφιμιζουν τα ντομπερμαν με κομμενα αυτια και ουρες κι ας μας πουν ότι θελουν
Τουλαχιστον καποιοι δεν ειναι θύματα οργανωσεων και επιλεγουν το μελος της οικογενείας τους με βαση καποια κριτήρια και οχι οτι μας κατσει, και σε 4 μήνες που θα μεγαλωσει θα δουμε τι θα βγει.
αν θελω εκπληξη παιρνω ενα αβγό σοκολατενιο και οχι κουταβι!!!
Κι ενα τελευταιο, ο πονος του να χανεις ενα μέλος της οικογενειας σου ειναι τεραστιος, γιατι να βαλεις πιθανότητες μεγαλυτερες διαλεγοντας ενα αμφιβολο ζώο?????
Οχι θελω το νεο μελος της οικογενειας μου που θα το αγαπησω να εχει λιγοτερες πιθανοτητες για διαφορές κληρονομικές ασθένειες

 

Στέφανος Δεμερτζής - stev.trapsound@gmail.com: Εγώ θα αναφερθώ σε κάποια αποσπάσματα που έγραψαν συνάδελφοι ιδιοκτήτες ντόμπερμαν, απευθυνόμενοι στους "φιλόζωους", που κάνουν ένα λυσσαλέο αγώνα για το κόψιμο αυτιών και ουράς τις φυλής μας και όχι μόνο.
Θα ήθελα λοιπόν να αναφερθώ ότι δεν έχουν κάνει την κριτική τους όταν συμμετέχουν σε φαγοπότι με σουβλάκια απο γουρουνάκια η μοσχάρι, που κάποιος τα έσφαξε, και όχι μόνο δεν τους νοιάζει ότι κάποιος έσφαξε αυτό το ζώο, αλλά πίνουν και στην υγεία όλων αυτών που κατάφεραν και έφεραν τα εδέσματα στο τραπέζι τους.
Έχει αλήθεια επισκεφθεί κάποιος κάποιο κτηνιατρείο να δούνε σε κάποιο Δημοτικό πρόγραμμα στείρωσης πώς αυτό λειτουργεί,σε γάτες και σκύλους ? Η στείρωση άσχετα με τον τρόπο που μπορεί να γίνει δεν είναι μορφή κακοποίησης όπως το θέτετε?
Έχει κανένας νοιαστεί όταν δίνει εντολές και οδηγίες να αποφεύγονται να αγοράζονται σκυλιά ράτσας, αλλά να υιοθετούνται σκυλιά αδέσποτα ?. Επάνω σε αυτό το θέμα ήθελα να πώ ότι κανένας δεν έχει κάνει αγώνα και πρόταση να μην παρατάει ο κάθε ιδιοκτήτης που βαριέται το σκυλί του στον δρόμο και αυτό να ζευγαρώνει και να βγάζει συνέχεια αδέσποτα? Επομένως όλα γίνονται για νάχαμε να λέγαμε. Τουλάχιστον στην Ελλάδα το επίπεδο της παιδείας σε σχέση με το εξωτερικό πάνω στην Ζοωφιλία είναι χρόνια πίσω, εδώ όλοι ζούνε για να τους δακτυλοδείχνουνε και όχι για να παράγουν έργο ουσίας. Γιατί δεν αντιδράτε όταν μια γυναίκα κάνει προσθετική στήθους αυτό δεν είναι κακοποίηση?
Γιατί δεν φωνάζετε να ψηφιστεί νόμος όταν γίνονται πλαστικές εγχειρήσεις αυτό δεν είναι κακοποίηση?
Λυσάξατε για ένα θέμα που επανειλημμένα σας έχουν ξαναγράψει ότι μαζί με το κουτάβι που αγοράσαμε θα ζήσουμε τα επόμενα 10 χρόνια μαζί του,
επομένως το τελευταίο που μας ενδιαφέρει είναι όχι μόνο να μην τυραννάμε το ζώο μας, αλλά αντίθετα να του προσφέρουμε όλα τα αγαθά που θα το κάνει να νοιώσει ευτυχία, και αυτό να το μεταβιβάζει με την σειρά του σε εμάς με την συμπεριφορά του, επομένως είμαστε με λίγα λόγια πολλή πίσω φιλοζωικά σε σχέση με την Ευρώπη, για αυτό πάψτε να ασχολείστε με θέματα που έχει ένα αποτέλεσμα "τρίχες", και ασχοληθείτε με θέματα ουσίας.

 

site admin: Το Ντόμπερμαν κόβονταν ιστορικά για πρακτικούς λόγους και όχι για αισθητικούς. Από τη στιγμή που οι "σωτήρες" της φυλής ΜΑΣ αρνείστε την όποια χρήση των σκυλιών και τα βλέπετε μόνο ως αντικείμενα "σωσίματος" δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε. Μιλάμε για 2 διαφορετικά συστήματα σκέψης.

 

Γιάννης Π: Kαμμια δυσκολια δεν προκυπτει απο την κομμενη ουρα - ψαχτε να βρειτε βιντεο με αμερικανικα ντομπερμαν (ολα κομμενα) η και αλλες φυλες πχ Κουρτσχαρ σε αγκιλιτι ως παραδειγμα. Τα κομμενα αυτια ειναι υγιεστερα επειδη αεριζονται - αντιθετα οι φυλες με κρεμαστα αυτια υποφερουν απο ωτιτιδες. Το ντομπερμαν εχει σχεδιαστει να ειναι εργονομικο χωρις ουρα.

 

Νίκος: Ολα τα σκυλια που τους κοβουμε ουρα εχουν το ιδιο βασικο σχεδιο - Τετραγωνες αναλογιες, καλπαστικα αντοχης, Μποξερ, Ντομπερμαν, Επανιελ Μπρετον, Γερμανικοι Δεικτες - ολα δουλευουν χρονια με κομμενη την ουρα χωρις λειτουργικα προβληματα. Μαλιστα ειναι απο τις πιο ευελικτες φυλες.

 

krokodilos: Ποσες γυναικες πανε στους πλαστικους κ μεγαλωνουν ή μικρενουν το στηθος τους γιατι δεν τους αρεσε, ποσες γυναικες και αντρες πηγαν και εφτιαξαν την μυτη ή τα αυτια τους γιατι δεν τους αρεσαν? ποσοι πηγαν και εκαναν επεμβασεις επειδη ηταν καποια στιγμη παραπανω κιλα και εκοψαν το δερμα που περισευε οταν αδυνατισαν? και αλλα παρα πολλα!!! και ολα αυτα μονο για λογους αισθητικης στο μεγαλητερο μερος τους! ολοι αυτοι δεν πονεσαν? αμα ενα παιδακι εχει μια ασχημη μυτη και εχει φαει τους γονεις του να το πανε να την φτιαξει, εσυ θα πας να καταγγειλεις τους γονεις του?? καντε μας λοιπον την χαρη και αν εισαστε πραγματικα φιλοζωοι να σας δω να τρεχετε στις σφαγες των ζωω που γινονται για της γουνες και ολες αυτες τις μ"λ"κιες!! δεν μπορειτε να καταλαβεται οτι αυτοι που εχουν αυτα τα σκυλια τα εχουν σαν παιδια τους;

 

dionusis: Τα σωματεία θα πρέπει να κυνηγούν αυτούς που τα πετσοκόβουν σε άθλιες συνθήκες (αλλά αυτοί θα το κάνουν ούτως η άλλως), αυτούς που τα παρατάνε, αυτούς που τα χτυπούν κ τα κακοποιούν... Όχι όσους τα φροντίζουν κ τα περιποιούνται καλύτερα από τον εαυτό τους.. Αν κάνεις αυτές τις αισθητικές επεμβάσεις δεν ταλαιπωρείται πιστεύω κ το ζώο τόσο πολύ..

 

Aragorn: Μακαρι ολοι οι ιδιοκτητες να φεροντουσαν τοσο βαρβαρα οσο εμεις, οι καφροι που ναι ομολογω τουσ κοβουμε τα αυτια και την ουρα... Που οταν αρωστησει κανουμε λες και μαε αρωστενει το παιδι μας. Που πληρωσαμε 70Ε για μαξιλαρι ιδιο με αυτο που κοιμωμαστε και εμεις, που δωσαμε 150 Ε για κλουβα, που του παραχωρησαμε δωματιο 10 τ.μ μεσα στο σπιτι ολο δικο του για να απομονονετε, με το κλουβι τα παιχνιδια κτλ. που πληρωνουμε ενα σωρο λεφτά σε προληπτημες εξετασεις και φαρμακα, σε επισκεψεις σε ιατρους, σε φα'ι'. Ναι ειμαστε ολοι για την πυρα και ειμαστε ολοι εγωηστες και ολα τα αλλα επιθετα που προανεφερες.
Αλλα τα σκυλια μας περνανε καλυτερα και απο εμας τουσ ιδιους.
Για αυτους τους λογους αντε να βρεις ποσοι ασχετοι που δεν κοβουν τα αυτια εχουν παρατημενα τα σκυλια στα μπαλκονια και τα ταιζουν οτι κατσει, αντε να βρεις κανενα πραγματικο σκυλι θυμα και μην ψαχνεις εδω..

 

alimousios: σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση κοψίματος ουράς και αυτιών, που γίνεται από κτηνίατρο, το σκυλί δεν υποφέρει, για να μην πω ότι δεν το καταλαβαίνει καν - άραγε γνωρίζεις την διαδικασία; Τα παιδιά μου, παρόλο που κλαίνε και δεν θέλουνε να τα πάω στον οδοντίατρο ή στον γιατρό εγώ τα πηγαίνω, άραγε βιοπραγώ; ή θέλω το κακό τους;

 

carmen: καλά ρε παιδιά σε μια χώρα με πρωτεία στην κακοποίηση και εγκατάλειψη ζώων και ειδικά σκύλων το πρόβλημα είναι αν θα κόβουμε τα αυτιά του ντόπερμαν; εδώ καθημερινά ακούμε τρελές ιστορίες βαναυσότητας.. ας λυθούν πρώτα τα σοβάρα προβλήματα και ύστερα όλα τ'άλλα.

 

Κώστας: Οταν σε ενα σκυλάκι 3-4 μηνών αποφασίσουμε να κόψουμε την ουρά τότε ναι σαφώς τον πρώτο καιρό θα του λείπει το "πηδάλιο" του, αφου το έχει συνηθίσει. Γι αυτό λέμε πως η ουρά ΠΡΕΠΕΙ να κόβεται σε ηλικία 2-3-4 ημερών με τον απολύτως ανώδυνο τρόπο με το λαστιχάκι. Απο τη στιγμή που το σκυλάκι συνηθίσει να περπαταει έτσι δεν υπάρχει θέμα ευστάθιας ισοροπίας και όλα τα σχετικά. ΄Ετσι αποφεύγει και τραυματισμούς αλλά και ζημιές στο σπίτι και σε εξωτερικούς χώρους με την πραγματικά υπερκινητική ουρά του.
Τα αυτιά κομμένα είναι σαφώς πιο υγιεινά αφού παραμένουν ανοικτά και ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο ωτίτιδας.

 

Πολυτίμη - politimi112@yahoo.com: Δεν θέλω να μπω σε διαδικασία διαμάχης γιατί ειλικρινά δεν το θεωρώ χρήσιμο σε καμία περίπτωση!
Θα πω την δική μου άποψη,
σαν μια φιλόζωη (αν και απ οτι βλέπω έχει χρησιμοποιηθεί αρνητικά σε κάποια σχόλια οπότε μπορεί και να μου βγει σε κακό ο όρος)
Θα φανώ απόλυτη αλλά όντως δεν γίνεται να συγκριθεί ο ακρωτιριασμός κάποιων σημείων του ζώου με μια επέμβαση όπως η στείρωση! Ας είμαστε λογικοι και ας παραδεχόμαστε θέσεις που δεν συμπίπτουν με τις δικές μας! Ιδανικά μακάρι να μην ήταν απαραίτητη
(η στείρωση), αλλά με την συμπεριφορά που υπάρχει στον κόσμο απέναντι στα αδέσποτα το να πολλαπλασιάζονται και να βρίσκονται στην ίδια θέση-θύματος ακόμα περισσότερα νομίζω δεν το θέλει κανείς μας!
Επίσης δεν πιστεύω οτι είναι κακό να αγοράζεις σκυλιά
(ζώα) ράτσας, εγώ προσωπικά έτυχε να βρώ όλα τα ζώα μου στο δρόμο αλλά δεν θα με χάλαγε να πάρω συγκεκριμένη ράτσα κάποια στιγμη στην ζωή μου, ας μην γινόμαστε παράλογοι!
Ασε που πιστεύω πως με τις συνθήκες που επικρατούν στα περισσότερα pet-shopς,
σωτηρία είναι και αυτό, να γλιτώσει το ζώο απο την απαράδεκτη γυάλα που ζει, σαν να ναι μύγα!
3ο και τελευταίο εγώ θεωρώ πολύ άδικο τον ακρωτιριασμο του ζώου,
θεωρώ οτι σαν αφεντικά κουβαλάμε κάτι πολύ πιο σημαντικό πάνω μας, έχουμε ευθύνη απέναντι στα ζώα μας, πολυ μεγαλύτερη απ το να τους εξασφαλίσουμε μια γλυκιά ζωή,με φαί! Εχουμε ευθύνη για μια ζωή χωρίς φόβο και πόνο! Και μην μου πείτε πως δεν φοβούνται... γιατί εγώ μόλις γύρισα απ τον κτηνίατρο και η γάτα μου ούρλιασε μόλις μπήκαμε στον κτηνιατρικό χώρο..
Και τέλος,
γιατί να τα αλλάξουμε;;;;; εκείνα δεν μας δέχονται έτσι;;;
Άσχημους,
χοντρούς, κοντούς, άκεφους, φωνακλάδες κτλ κτλ, όπως κι αν είμαστε μας αγαπάνε και μας σέβονται!
Αν και αθεράπευτα ρομαντική αυτή η αποψή μου,
μην με βρίσετε πολύ σας παρακαλώ.....

 

Θάνος: «Εκείνο που δεν αντιλαμβάνονται πολλοί φιλόζωοι που υποστηρίζουν την απαγόρευση κοπής όπως και συμμετοχών σε εκθέσεις είναι ότι οι “καλές” τους προθέσεις θα οδηγήσουν σε τρομερή υποβάθμιση του επιπέδου ζωής πολλών ζώων τελικά, γιατί ο κάθε ιδιώτης θα κόβει με παράνομους τρόπους σε μέρη που δεν θα τηρούνται ούτε οι ελάχιστοι κανόνες υγιεινής.»
--------
Ειρωνικά σας λένε φιλόζωους πολυτελείας… Πολύ λίγα σας λένε με τα παραπάνω που προτίθεστε να κάνετε.

«Ειρωνικά μας λένε φιλόζωους πολυτελείας.. Ας μας πουν τότε πως γίνετε να βασανίζουμε το κουτάβι που αποφασίσαμε να προσθέσουμε στην οικογένεια μας για τα επόμενα 10 περίπου χρόνια.. Ας μας πουν πως γίνετε όλοι οι ιδιοκτήτες Ντόμπερμαν να φέρνουμε το κουτάβι στο σπίτι και μετά από λίγες μέρες να το βασανίζουμε σκόπιμα.. Συνεννοημένοι είμαστε ή ψυχικά άρρωστοι;»
----
Συνεννοημένοι ή ψυχικά άρρωστοι; Το ένα δεν αποκλείει το άλλο.

«Με την απαγόρευση των "κομμένων" από τις εκθέσεις, θα χαθεί ξαφνικά το 98% του γενετικού υλικού της χωράς και η Ελληνική εκτροφή θα υποβαθμιστεί μαζί με τη φυλή μας.»
-----
Μακάρι να χαθεί και όλο το ανθρώπινο είδος.

«Μιλάτε εσείς που ακρωτηριάζετε ζώα ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ και το ονομάζετε στείρωση;»
------
Ποιο από τα δυο να ληφθεί υπόψη τώρα. Το επάνω ή το από κάτω.*

*«Φυσικά όλοι θα πρέπει να επικροτούμε την προσπάθεια που κάνουν αληθινά φιλόζωοι και ανιδιοτελείς άνθρωποι, οι οποίοι ασχολούνται με την Περίθαλψη, την φροντίδα και την στείρωση αδέσποτων ζώων.»

«Η απάντηση είναι ότι κόβουμε αυτιά και ουρές γιατί έτσι ονειρεύτηκε τη φυλή ο Karl Friedrich Louis Dobermann που είναι και ο δημιουργός της όπου πήρε και το όνομα του. Άρα δική του και η ματαιοδοξία..!!»
---
Δική του η ματαιοδοξία αλλά εσείς σπεύδετε να την ικανοποιήσετε.
Αν ο δικός σας δημιουργός, σας είχε ονειρευτεί με κομμένα άκρα θα τα κόβατε; Με γεια σας με χαρά σας βέβαια, αλλά μόνο για τον εαυτό σας. τα αυτιά των άλλων αφήστε τα στην θέση τους.


«Για την κατάσταση με τα αδέσποτα ημίαιμα σκυλιά καθώς και για τον εγκλεισμό αυτών των σκύλων σε ακατάλληλα κυνοκομεία Δήμων ή ιδιωτών είναι λιγάκι παράδοξο να κατηγορούνται οι ιδιοκτήτες και κυρίως οι εκτροφείς καθαρόαιμων, και μάλιστα με άστοχα επιχειρήματα του τύπου «η εκτροφή καθαρόαιμων φυλών είναι μια δραστηριότητα που αφορά Εμπόρους και πελάτες». Και λοιπόν; Πού είναι το κακό; Από πότε μια τίμια εργασία (για κάποιους επαγγελματική, γι’ άλλους ερασιτεχνική αλλά για όλους πολυδάπανη και χρονοβόρα) θεωρείται ως κακό;»
-----
Τίμια εργασία το εμπόριο έμψυχων; Τα ίδια έλεγαν και οι έμποροι ανθρώπων κάποτε. Νόμιμη είναι αλλά τίμια… Εμπορευτείτε αυτοκίνητα.
Στο κάτω- κάτω τα σκυλιά τα αγαπάτε όπως αγαπάει κάποιος τα αυτοκίνητα.

«Μια βελτίωση που δεν έχει να κάνει με ματαιοδοξία αλλά με ήθος. Τα σκυλιά για τον πραγματικό κυνόφιλο είναι μέλη της οικογένειας, είναι φίλοι, είναι σύντροφοι για μια ζωή.»
-----
Κόβετε τα αυτιά και των άλλων μελών των οικογενειών σας;

«Γι’ αυτό η εκτροφή στοχεύει στην δημιουργία υγιών σκύλων, άρτιων μορφολογικά και με τον επιθυμητό κατά φυλή χαρακτήρα (κάθε φυλή έχει τα δικά της ιδιαίτερα γνωρίσματα και την δική της ξεχωριστή ιδιοσυγκρασία), στοχεύει δηλαδή στην δημιουργία καλύτερων συντρόφων για τον άνθρωπο.»
----
Αυτή η ματαιοδοξία διακατείχε και τους ναζί.

Να γιατί είναι το πιο επικίνδυνο ζώο ο άνθρωπος…γιατί διαθέτει νοημοσύνη που του επιτρέπει να βρίσκει τρόπους να υποκύπτει στις αδυναμίες του.

 

morfeas: Καπως ετσι ξεκινανε αλλα οταν αρχιζουν οι οργανωσεις τα politics και οι καρεκλες καβαλανε ενα καλαμι μεγαλυτερο απ το μποι τους...
ανθρωποι που γνωριζαμε χρονια εχουν πλεον γινει αγνωριστοι. η εξουσια, οι δημοσιες σχεσεις κλπ κλπ αλλαζουν αρκετους.
και σιγουρα δεν ειναι ολοι ετσι οσοι ασχολουνται με αδεσποτα. υπαρχουν μεχρι και κυνηγοι που περιθαλπτουν σκυλια η πληρωνουν περιθαλψη / πανσιον που ακουνε οτι μπορειτε να φανταστειτε απο τους 'φιλοζωους'.
εχετε δικιο να μιλατε για προπαγανδα. αυτο ακριβως ειναι και προφανως η ατζεντα ειναι μεγαλυτερη απ' αυτο που φαινεται αρχικα. τα πασαρουν σιγα σιγα. νομιζω η λυση ειναι η καλυτερη εκπροσωπιση απο πλευρας φορεων. δεν παρακολουθησα ολο το θεμα αλλα ισως δεν τους πηραν τοσο σοβαρα οσο θα επρεπε...

 

katerina: Ωραια όλα αυτά που λέτε εσείς οι λάτρεις της φυλής, όμως εκτός του γεγονότος ότι το αρθρο του ζωοσος δεν αναφέρεται μόνο στα ντόπερμαν, αλλά και σε άλλες ράτσες, κατι το οποιο κατεστησαν σαφές, σε όλο το άρθρο σας δεν αναφέρετε πουθενά τη χρησιμότητα ακρωτηριασμού των συγκεκριμένων φυλών ούτε αν αυτό γίνεται για να αύξηθει η ποιότητα ζωής του σκύλου (ο λόγος που όλοι εμείς οι γραφικοί φιλόζωοι στειρώνουμε τα κατοικίδια). Και το γεγονός ότι στο εξωτερικό έχει απαγορευτεί σε εκθέσεις μορφολογίας η είσοδος σκύλων που είναι ακρωτηριασμένοι, χρόνια και χρόνια πρίν, και οι εκτροφείς εκεί είναι περισσότεροι και πιο σοβαροί από πολλούς δήθεν εκτροφεις της χωρας μας θα έπρεπε να σας λέει κάτι..

 

stathis - stehend.dobermann@gmail.com: Δυστυχώς γι άλλη μια φορά η απόφαση της κυβέρνησης και τον πολιτικών μας, υπέγραψε έναν νόμο χωρίς να μπει στην διαδικασία της σκέψης... τα ίδια κάνανε και με το μνημόνιο που υπέγραψαν και οδήγησαν τον λαό στην κατάσταση που βρίσκετε τώρα,αναμένοντας τα χειρότερα...
Βέβαια η γνώμη μου ειναι οτι τους ενδιαφέρουν περισσότερο τα "ψηφαλακια" παρά τα δήθεν φιλοζωικά τους αισθήματα..
Εμείς θα συνεχίσουμε να αγαπάμε το ντομπερμαν και με αυτιά και ουρά οπως το αγαπούσαμε,
δεν θα αλλάξει κάτι.. αυτοί η τύποι που κρύβονται πίσω απο την ταμπέλα τις φιλοζωικής καλά θα κάνουνε να αφήσουνε τις φανφάρες και τα δικά τους συμφέροντα και να επιτελέσουν έργο να φροντίσουνε τα ζωάκια και το συμφέρον τους και να αφήσουν τις "φυλές" στην ησυχία τους...

 

JohnCar: Κατσε να υπολογισω.......
6 σκυλους - 20+ γατες - 1 χελωνα... (μονιμους κατοικους)
2 σκυλους - αγνωστο ποσες γατες -ποντικια- αλεπου - αλογο, και οτι αλλο ερθει ή με βρει.....
-Εχω δωσει αμετρητα ζωα σε σπιτια , οι αγγελιες ειναι σχεδον μονιμες...
-Θελω πανω απο 500 το μηνα (τροφη-θεραπειες-αξεσουαρ-καθαριστικα- κλπ)
-Εχω να παω διακοπες εδω και 7 χρονια...
-Και οταν πηρα τηλ καποια στιγμη σε Φιλοζωικη με βοηθησανε λεγοντας μου οτι δεν ειναι ξενοδοχειο αλλα ουτε πιστωτικο ιδρυμα!!!

-Δεν συμφωνω με το ρατσισμο σε κανενα ειδος,
αλλα τα Ντομπερμαν ειναι ενα μοναδικο ειδος απο μονα τους.........

-Ας γινει και ενας νομος να στειρωνονται μερικοι απο το ανθρωπινο ειδος ,που δεν πρεπει να αναπαραγονται !!!

 

Asli: Aς τους δειξουμε λοιπον οτι και "ακοπο" το Dobermann θα ειναι παλι πρωτο. Τουλαχιστον στις καρδιες μας !!!!!!!!!

 

Βασίλης: Όταν το 1880 παρουσιάστηκαν στην Γερμανία τα πρώτα δείγματα της φυλής, προκάλεσε θύελλα εντυπωσιασμού σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι εκτροφείς άλλων σκυλιών, μη μπορώντας να βρουν πάνω του ελάττωμα έβγαλαν την φήμη ότι τα Ντόμπερμαν τρελαίνονται στο πέμπτο έτος της ηλικίας τους, λόγω εγκεφάλου. Η φήμη αυτή ακολουθεί την φυλή μέχρι σήμερα.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και σήμερα.. 130 χρόνια δεν υπήρχαν φιλόζωοι.. Ξαφνικά έπιασε ο πόνος την Ελένη Ηλιοπούλου με το zoosos.gr, την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων..

 

site admin: Γιατι εμεις ακρωτηριαζουμε ενω εσεις στειρωνετε? Ακρωτηριασμος δεν ειναι και η στείρωση?

Η λεξη ακρωτηριασμος δειχνει οτι βασανιζουμε τα σκυλια μας ενω ξερετε οτι δεν ειναι ετσι. Αυτοι που κοβουν με τσεκουρι οπως εκαναν πριν 100 χρονια ναι, αυτοι βασανιζουν. Αλλα εμεις που ακολουθουμε ιατρικη πραξη με ναρκωση και κανονες υγιεινης με αντιβιωσεις κτλ, δεν μπορει κανεις να μας αποκαλει βασανιστες ζωων. Εξαλλου πως μπορει να αγοραζω σκυλο και πριν τον ταισω καλα καλα να τον περναω απο βασανιστηρια? Ισως πρεπει να δειτε πως κοβετε η ουρα και τα αυτια και μετα να δημοσιευσετε τα κειμενα σας. Εσεις δημοσιευετε χωρις να ξερετε και οι πολιτικοι ψηφιζουν χωρις καν να έχουν σκύλο..

 

Νίκος: Ειμαι και εγω ενας ιδιοκτητης dober και δεν κρυβω την αγανακτηση μου για την αποφαση αυτη. Γιατι δεν κανουμε μια συγκεντρωση με ολα τα σκυλια μας στο υπουργειο να τους δειξουμε σε αυτους το πως εχουμε τα παιδια μας τα σκυλια μας δηλαδη. Ξερουμε καλα οτι πολλοι υπουργοι στα σπιτια τους εχουν dob. πρεπει να ξυπνησουμε να ξεσηκωθουμε.

 

Aragorn: Λυπάμαι ΠΟΛΥ για το ΠΛΗΓΜΑ στη φυλή. Ο αδεκαστος Μπαρας δηλ Δεκαριστου στον τέλειο κόσμο που ζει το μόνο που έμενε να διορθωθεί ήταν τα κομμένα αυτιά. Και η Ψαροκωστενα ΜΟΛΗΣ μυριστηκε μπηκηκηνια έδρασε. ΑΥΤΉ είναι η αλήθεια. Είμαι 1000% σίγουρος πως ΑΥΤΟΊ που αποφάσισαν δεν είναι ικανοί να ΞΕΧΩΡΊΣΟΥΝ ροτ απο ντομπ για να μην πω γάτα απο σκύλο. (αυτο βέβαια συμβαίνει παντού σήμερα γί αυτο και τα χάλια που έχουμε)

Το ευκωλο είναι να στοχοποιουνται τα ντομπ, κομενο ΑΥΤΉ και πρόστιμο, για να δω ποια Δεκαριστου και ποιος μπατσακος , ποιος απο ΑΥΤΟΎΣ τους κατα φήμη φιλοζωους θα πανε να σώσουν αδέσποτα, θα πανε στα Μέγαρα στη Πάτρα κ.α να σταματήσουν τις κυνομαχιες. Να σώσουν τα σκυλιά που περνάνε μια ολόκληρη ζωη δεμένα σε ΈΝΑ πασαλο, παρατημενα σε ΈΝΑ μπαλκόνι.
Να τους δω τι @ρχιδι@ έχουν!!!!
Μέχρι να δω ΚΆΤΙ τέτοιο και σοβαρή δουλειά εγώ θα κόβω θα πηγαίνω επιδηκτηκα σε εκθέσεις που παει η Δεκαριστου και αν έχει κοχονες ας μου κάνει μυνηση.
Δεκαριστου Κρήτης FCI.... Αχ Ελλάδα αθάνατη.

Άλλο θέμα τώρα ΦΙΛΟΖΩΟΙ .... Νομοιζουν πως επειδή ταΐζουν κανένα αδέσποτο και μπήκαν και κανά 2 ΦΟΡΈΣ σε ΈΝΑ κτηνιατρειο έγιναν και γκουρού. Σ'αυτη τη χώρα μιλάνε μόνο οι ημημαθεις και οι ΆΣΧΕΤΟΙ. Εκφέρουν γνώμη για θέματα που δεν τους αφορούν που δεν γνωρίζουν.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΛΑ ΟΙ ΝΤΟΜΠΕΡΜΑΝΑΔΕΣ ΕΊΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΉΤΕΣ ΚΑΙ Η ΠΟΙΌΤΗΤΑ ΖΩΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΈΡΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΥΛΙΆ ΤΟΥΣ ΕΊΝΑΙ ΚΛΑΣΕΙΣ ΑΝΏΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΉ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΕΣΕΊΣ ΝΑ ΠΡΟΦΕΡΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΣΑΣ.

ΠΌΣΟΙ απο ΕΣΆΣ μηνατε νοιστηκοι για να ταισεται το σκύλο σας? Σε ΕΣΆΣ τους ψευτοφιλοζωους το ΛΈΩ!!!!!
Γιατί ΕΔΏ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΆ που μοιράστηκαν το φαΐ τους με το σκύλο τους.
ΤΩΡΑ ΠΆΡΤΕ ΦΟΡΆ ΚΑΙ ΚΆΝΤΕ ΜΑΣ ΜΥΝΗΣΗ ΓΙΑΤΊ ΚΟΨΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΌΒΟΥΜΕ ΑΥΤΙΆ.

 

morfeas: ο νομος αυτος ισχυει αναδρομικα? δλδ για ολα τα σκυλια η αυτα που γενηθηκαν απο μια ημ/νια και μετα? σχετικα με τους 'φιλοζωους', πολλες απο αυτες τις ομαδες δεν δινουν καν σκυλια σε σπιτια. τα παιρνουν, τα στειρωνουν, τα κρατανε λιγο στο σπιτι και μολις νοιωσει το ζωο λιγι αγαπη και ζεστασια πανε και το παρατανε παλι στο δρομο!!! οπου βλεπετε τις λεξεις 'επανενταξη' 'επανατοποθετηση' κλπ ουσιαστικα ειναι παμε και το ξαναπαραταμε εκει που το βρηκαμε αδεσποτο. απλα το εχουν ντυσει με την ωραια λεξη της επανενταξης. ακουγεται οντως καλυτερο απ το ξαναπεταω στο δρομο. το επανεντασουν λεει στο φυσικο του περιβαλον... τετοιου ειδους 'φιλοζωοι' ειναι παντα εναντια στις ρατσες, πολλοι ειναι εναντια και στην ιδιοκτησια. πρεπει λεει τα ζωα να ζουν ελευθερα. στο φυσκικο τους περιβαλλον. στην μεσογειων ασ πουμε να περνανε τη λεωφορο, στον ηλιο χωρις νερο, στα κρυα κλπ κλπ

 

Κώστας: Τα δικά μας σκυλία δεν υποβλήθηκαν σε ακρωτηριασμό αλλά όταν ήταν 10 ημερών βάλαν ένα λαστιχάκι και έπεσε η ουρα. Υπόψην σε αυτή την ηλικία δεν υπάρχει κόκκαλο.

Αυτα είναι με το νέο νομοσχέδιο. Θα παει ο καθένας και θα κόβει όποτε του έρθει (δεν το λέω σε σενα Κυριακο) και με τα πετσοπαδικα και με τα ΒΥΒ κουτάβια θα τους λιώσουν στον πόνο και ποσα και όλα θα πεθάνουν. Και δυστυχώς οι κάφροι δεν είναι λίγοι που άμα τους πει ο κτηνιατρος δεν κόβουν θα το κόψουν με κανα ψαλίδι και θα πεθάνει το κουτάβι απο αιμοραγία μέσα στους πόνους. Γιατί ξέρουν να βγάζουν νομοσχέδια για Γερμανία αλλά όχι για Ελλάδα με τόσους χωρίατες πχ ονόματα δεν λέω- σε νότιο μεγάλο νησί που ευδοκιμούν χασίσια και καλάσνικωφ. Οχι οτι οι άλλοι είναι καλύτεροι στην υπόλοιπη Ελλάδα

Για να τελειώνουμε. Οι ντοπερμανάδες είμαστε ενάντια στην κοπή ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΚΟΚΚΑΛΟΥ. Αλλά είμαστε υπερ στο να πέφτουν οι ουρές με το λαστιχάκι όταν ακόμα δεν έχει δημιουργηθεί σκληρός ιστός.

 

Στέφανος: Εως 10 ημερων το μυικο κ νευρικο συστημα του ζωου δεν εχει ολοκληρωθει κ αρα δεν εχει αισθηση πονου ή ενοχλησης στην διαδικασια πεσιματος της ουρασ με λαστιχακι.... ΕΩΣ 10 ΗΜΕΡΩΝ .....ΟΧΙ ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟΝ!!!

Να το πω πιο απλα.... Ποιος απο σας θυμαται να του εκοψαν τον ομφαλιο λορο?? κατι παρομοιο ειναι....

 

Asli: Ειναι Dobermann και η φυλη θα παραμείνει "κομμενη" οπως πρωτοεμφανίστηκε.
Σας αρεσει δεν σας αρεσει εμεις ολοι θα κοβουμε .
Το μονο που μπορειτε να κανετε ειναι να γυρίσετε την πλάτη και απλα να μην μας μιλατε .
Την φυλη αυτη την αγαπαμε περισσότερο απ οσο μπορεις να φανταστείς εσυ ,και ολοι οι "φιλόζωοι" ολου του κοσμου .Τα αυτια κόβονται σωστά, απο κτηνίατρο με νάρκωση και ακολουθεί ΦΡΟΝΤΙΔΑ .

Θελω μας πουν οι φιλόζωοι,
αν εχουν κρέμες ,σαπούνια δερμάτινα (μπότες κλπ) γούνες και πολλα αλλα .....??? Φαντάζομαι ξερουν απο που προέρχονται ολα αυτα !!!

 

aeroporos: Όλο αυτό, αποτρέπει τον μέσο ιδιοκτήτη να ασχοληθεί με show, εργασία κτλ και μειώνει την απόκτηση συγκεκριμένων φυλών...ειδικά των Dob.
Αυτά είναι κατα τη γνώμη μου τα άμεσα θιγόμενα αφου οι ροτβαιλεράδες και οι πιτμπουλάδες (αυτοί έκοβαν ετσι κ αλλιλως) πχ έχουν πολυ καιρό που δεν κόβουν ουρές γιατι δεν μπορούν να πάρουν μέρος σε εκθέσεις αλλά ήταν κυρίως δικό τους θέμα και όχι νομικό. Σε λίγο θα μας απαγορεύσουν να έχουμε και ότι σκυλί θέλουμε, όπως σε κάποιες χώρες στο εξωτερικό που απαγορεύουν τα PitBull....
Υ.Γ. Τέλος, κανείς δε θα την πεί σε κάποιον επειδή έκοψε ένα mini pinser ενω αντίθετα μόλις θα βλέπουν Dobermann θα τρέχουν να κράξουν!!

 

Νικολέτα: Καποιος την εχει ξαναεκφρασει αυτη την αποψη και θα σου απαντήσουν οτι ο ανθρωπος το κανει με δική του θέληση ο σκύλος όχι. Δεν βγάζεις ακρή! Οπως επισης με το θέμα της στείρωσης που το κανουν αβερτα σ οτι σκύλο βρουν μικρό- μεγαλο και δεν διαφωνώ γιατι υποφέρει ένα ζώο αλλα γλυτώνουν πολλα αλλα που θα μπορούσαν να γεννηθούν απο αυτο. Παρ όλα αυτα δεν παυει να ειναι κι αυτο αρκωτηριασμός άρα ''κακοποίηση''. Αλλα αν τους το πεις θα σε παρουν απο τα μούτρα γιατι απλά ειναι κολλημενοι. Ξεκινήστε να σας αρέσουν τα πιθηκακια κι όλα καλα! Αυτοί που την πατησαν είναι οι υπεραισιόδοξοι που ήθελαν να ασχοληθούν με εκθέσεις κτλ που ενω ήξεραν τι θα ψηφιζόταν πηγαν κ εκοψαν τα κουταβια τους...

 

Παντελής: Δεν νομιζω να νοιαζει η εκτροφη κανεναν "φιλοζωο" δυστυχως! Οι περισσοτεροι θεωρουν οτι "προσθετει" στο προβλημα των αδεσποτων. Ισως καλο θα ηταν να "δειξουμε" πως η εκτροφη απο σωστους ανθρωπους βοηθαει στο να μην δημιουργουνται νεα αδεσποτα. Οτι εναν καθαροαιμο σκυλο δεν τον παιρνουμε γιατι ειμαστε ψωναρες αλλα γιατι ξερουμε τι θελουμε και τι να περιμενουμε απο αυτον σε αντιθεση με τον τυχαιο χαρακτηρα των αδεσποτων. Η υιοθετηση αδεσποτων θα προωθηθει μονο αν σταματησουν οι BYB και τα Pet-shops να πουλανε σκυλια δηθεν καθαροαιμα. Οι επιλογες κατα την γνωμη μου για τον υποψηφιο ιδιοκτητη θα επρεπε να ειναι 2 και μονο 2. Ειτε αγορα απο επισημο εκτροφεα ειτε υιοθετηση ενος αδεσποτου. Και στις 2 περιπτωσεις η αποφαση ειναι (θεωρητικα τουλαχιστον) δεσμευτικη αφου απο την μια ο εκτροφεας πολυ πιθανον να μην σου δωσει κουταβι αν δεν εισαι ενταξει ή πολυ πιθανον θα το παρει πισω αν δεν μπορεις να το κρατησεις, κι απο την αλλη οι υιοθεσιες θα πρεπει να γινονται με συμβολαιο υιοθεσιας.

 

Χρήστος: Το προβλημα το δημιουργουν παντα οι ψευτο-οικολογοι και οι κατινες με τα σκυλακια σαλονιου τα οποια τα ναρκωνουν για να τα κουρεψουν να τους βαψουν το μαλι κτλ, οι εφιπποι ταλαιπωρουν τα αλογα και οταν γερασουν τα πουλανε στην Ιταλια για να γινουν σαλαμι... αυτοι οσο τους αφηνουμε θα παρουσιαζουν τα πραγματα οπως τους βολευει.. πρεπει να τους χτυπαμε εκει που πονανε . Υπαρχουν μεγαλα συμφεροντα απο πισω, αυτα πρεπει να ξεσκεπασουμε. Ο πολεμος γινεται περισσοτερο απο εκτροφεις αλλων αλλων φυλων με την βοηθεια των ψευτοφιλοζωων. Αν δεν μας θελουν στης εκθεσεις τους θα κανουμε της δικες μας..

 

Βασίλης: Σιγουρα το μετρο αν ληφθει τελικα, θα πρεπει να εχει ισχυ για ζωα γεννημενα απο τη στιγμη της δημοσιευσης του νομου στην εφημεριδα της κυβερνησεως και μονο – οι εκθεσεις ειναι ουσιαστικο τμημα της διαδικασιας επιλογης του προς προς εκτροφη ζωικου δυναμικου. Μια απαγορευση απο την ημερομηνια ισχυος του νομου χωρις διακριση ημερομηνιας γεννησεως του ζωου, θα οδηγησει μια – δυο γεννεες νεων ζωων στη χωρα, υψηλης πιθανον ποιοτητας, αναγκαστικα εκτος εκτροφης, μειωνοντας περαιτερω την γενετικη ποικιλοτητα των θιγομενων φυλων. Αυτος ειναι και ο λογος που οι υποχρεωτικες απαγορευσεις κοπης για εμας που αγαπαμε αυτες τις φυλες ειναι απαραδεκτες. Μαθηματικα θα οδηγησουν στον εκφυλισμο των αγαπημενων μας φυλων λογω αυξανομενης ακαταλληλης ενδογαμιας.

Επισης, δεδομενου οτι, ΠΡΑΚΤΙΚΑ, τα μονα ατομα των φυλων αυτων που θα ελεγχονται για την κοπη θα ειναι τα ζωα εκθεσεων, στην πραγματικοτητα η απαγορευση αυτη δεν θα θιξει τις λεγεωνες των κατοικιδιων ανευ γενεαλογιου τα οποια εκτρεφονται ανεξελεγκτα απο ιδιωτες και τα οποια δεν συμμετεχουν σε εκθεσεις. Θα συνεχισουν να «κοβονται » οσα απο αυτα τα ανεξελεγκτα παραγομενα ζωα ανηκουν στις θιγομενες φυλες, αλλα πλεον με παρανομους «πρακτικους» τροπους απο προσωπα που δεν ειναι κτηνιατροι.

Πολυ δυσκολα βλεπω αυτη την διαταξη αυτη ως εχει, να προωθει ουσιαστικα την ευζωια των σκυλων στη χωρα μας.

 

Λεωνίδας: Ας ερθουν να με συλλαβουν! και θελω να αποδειξουν οτι το εκανα για κοσμιτικους λογους! ηλιθιοτητες ηλιθιων. τα εχουν λυσει ολα τα προβληματα και τους εμειναν τα αυτια στα ντοπερμαν!

 

Βασίλης: Το αληθινο κακο ειναι οτι η μειωση ζητησης σκυλων εκθεσεων - εργασιας (γιατι κι εκει θα ελεγχεται το πραγμα) - θα αποτελεσει γενετικο πληγμα για τη φυλη.
Δεν ειναι τοσο το οτι δεν θα πουλιουνται σκυλια αλλα το οτι πολλα σκυλια θα κοβονται παρανομα και αυτα τα σκυλια θα βγαινουν εκτος εκτροφης - δεδομενου οτι δυσκολοτερα θα ελεγχονται τα πετ.
Η μειωση του αναπαρωγικου πληθυσμου ( οπως και η αυξηση παρανομων γεννων η εστω γενων απο πετ επιπεδου σκυλια χωρις κριτηρια επιλογης ) θα επιφερει και πτωση της ποιοτητας και μεγαλυτερη γενετικη κριση λογω ενδογαμιας - μιλαμε για κινηση με μεσοπροθεσμες προοπτικες γενοκτονιας.

Γερμανια, Σουηδια, Ολλανδια και αλλες χωρες που εφαρμοστηκε η απαγορευση, προκαλεσε δραματικη μειωση ζητησης παντου. Επισης η Ολλανδικη και η Βελγικη εκτροφη που ηταν οι κορυφαιες στην ευρωπη και το ουσιαστικο θεμελιο της ρατσας εχουν δραματικα μειωθει. Το μονο καλο ισως θα ειναι οτι θα κλεισουν οι εκτροφεις που τα εκτρεφουν μονο για κερδος - αλλα οι αλλες επιπτωσεις θα ειναι τεραστιες.

Ο νομος θα προκαλεσει εξαρση σε ΒΥΒ γεννες χωρις χαρτια - επειδη ακριβως δεν υπαρχει κανενας ελεγχος. καθε παρεμβαση θεωρειται ακρωτηριασμος - το να μιλαμε με ορισμους λεξεων δεν εχει νοημα.

 

imbo: Oι φιλοζωοι δεν νοιαζονται για τις φυλες παρα μονο για τα αδεσποτα. Tο να αγοραζεις καθαροαιμη ρατσα, τη στιγμη που μπορεις να υιοθετησεις ενα αδεσποτο κοπριτη ειναι ειδος πολυτελειας γι αυτους..

Τα κατσικακια, τα γουρουνακια και τα μοσχαρακια που γεννησε η φυση και τα σκοτωνει ο ανθρωπος μια χαρα τα χλαπακιαζετε.. επομενως καντε μας τη χαρη με τα φιλοζωικα σας ψευτο-συναισθηματα. Σας επιασε ο πονος για τα Νομπερμαν επειδη συναντησατε τυχαια καποιο στο δρομο? Κι εμεις που τα εχουμε μεσα στο σπιτι τα βασανιζουμε? Μα καλα, ειστε ΤΟΣΟ ΑΦΕΛΕΙΣ ?

 

krokodilos: εμενα οταν ειναι 2,5 μηνων ηταν πολυ ζωηρη! της ειπα κατσε φρονιμα γιατι θα σου κοψω τα αυτια αλλα δεν με ακουσε!!

 

site admin: Μια απο τις αισθητικες επεμβασεις που γινονται στο Ντομπερμαν απο το 1880 και εφαρμοζετε σε ολες τις χωρες, πλην της Αγγλιας, εχει σκοπο την αναδειξη των γραμμων της κεφαλης του.
Η επεμβαση αυτη γινετε οταν το κουταβι ειναι πολυ νεο και δεν εχει αναπτυχθει ο χονδρος. Επισης δεν γινετε τη στιγμη της οδοντοφυιας ενω σιγουρα γινετε απο ειδικο. Το κοψιμο των αυτιων εχει πολυ μεγαλη σημασια για το μελλον του νεαρου ντομπερμαν αλλα και ολοκληρης της φυλης
.

 

Dixon: Εγω παλι με την σειρα μου θα τους βρισω αυτους του παπ@ρες ΄φιλοζωους΄ γιατι αρκετα μου εχουν σπασει τα @@, με αυτα που μαθαινω, σε αυτο το λιγο διαστημα που ασχολουμαι με τα ντομπερμαν. Θεωρω που ειναι κομπλεξικοι, ηλιθιοι μεχρι αηδιας, ακοινωνητα οντα, δεν μιλανε με τον λογο αλλα με τον κwλο, οι πραξεις τους βγαζουν μια ζηλεια και μια κακια (κλασικη χωριατικη ελληνικη συμπεριφορα) και τιποτα αλλο. Δεν εχουν με τι να ασχοληθουν και ασχολιουνται με τι κανει ο καθενας αλλος και οχι με τον ευατο τους (κουτσομποληδες). Το κοψιμο αφτιων και ουρας θεωρηται κακοποιηση για ΑΥΤΟΥΣ... Ομως γιατι οταν αυτη η πραξη γινεται με τα καταλληλα ιατρικα εργαλεια και ναρκωσεις που το σκυλι εκεινη την ωρα δεν καταλαβαινει πονο (και αμα νιωσει ελαχιστο πονο θα ειναι στιγμιαιος) και ουτε του δημιουργει προβληματα στο μελλον του, θεωρηται ακομα κακοποιηση; Τοσοι ανθρωποι δεν βαζουν σκουλαρικια μεχρι και στο μ00νι τους και στον πεο τους για να φαινονται πιο ΄ομορφοι΄; Τοσοι δεν κανουν τατουαζ ; Τοσοι δεν βαφουν τα μαλλια του και καινε τα μαλλια τους για την ομορφια παλι; Κτλ κτκ.. Σε αυτο το θεμα γιατι δεν βγαινει κανεις απο εσας για να τους κανει καταγγελιες και @@διες και να τα απογορεψει ολα αυτα;

 

Στάθης: απο τους ολυμπιακούς αγώνες και μετα ολοι η δήμοι της χώρας "φολιαζουν" τα αδέσποτα αντί να τα στειρώσουν να τα περιθάλψουν κλπ γιατί δεν κάνετε τίποτα ολοι εσείς η "φιλόζωοι" γι αυτό παρα το μόνο που σας νοιάζει ειναι ο ακρωτηριασμός του ντομπερμαν?

 

Γιώργος: Οι "φιλόζωοι" που είναι κατά των κοψιμάτων είναι κοντόφθαλμοι φασίστες.. ούτε καταλαβαίνουν το κακό που θα κάνουν στην φυλή, ούτε τους ενδιαφέρει φυσικά. Yποκριτικά όμως υποστηρίζουν την φιλοσοφία της στείρωσης και το νταραβέρι και το χοντρό χρήμα που υπάρχει πίσω από αυτό. Δυστυχώς τα βλέπω τα παραδείγματα καθημερινά στο dogforum.gr

 

Νόνια: ψαχνοντας την λεξη "ακρωτηριασμος" βρηκα την ετυμολογια στο Βικιπαιδεια, οπως θα δειτε διευκρινιζει οτι σημαινει την αποκοπη μελους ή μερος αυτου - http://el.wikipedia.org/wiki/Ακρωτηριασμός

 
Επιστροφή στην κορυφή