Έφτασε το τέλος της ανοχής

Ζήτησα από τον Πρόεδρο Hans Wiblishauser να δημοσιεύσω αυτή την επιστολή, η οποία εμφανίστηκε στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού του Dobermann Verein, για να αναγγείλει με τεκμηριωμένα στοιχεία την επικύρωση των αρχών που περιλαμβάνονται σε αυτό, και τα μέτρα που απαιτούνται από όλο το Διοικητικό Σώμα του AIAD και την Ιταλική εκτροφή Ντόμπερμαν.
H επιστολή που δημοσιεύεται εδώ, είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων προσπαθειών που επιδιώκονται και υποστηρίζονται από το Dobermann Verein και το AIAD, επίμονα και με αποδέκτες, σκόπιμες ενέργειες, από το Προεδρείο του IDC στην τελευταία του συνάντηση.
Η ίδια πρόθεση, πρωτοβουλίες και ενέργειες, επανεξετάστηκαν και έγιναν αποδεκτές για την Ιταλία αποσαφηνισμένες από το Εθνικό Συμβούλιο AIAD, το οποίο ενέκρινε επίσης ένα συγκεκριμένο σχέδιο εφαρμογής στη συνεδρίασή του της 26ης Νοεμβρίου. Αυτό το ίδιο πρόγραμμα θα υποπέσει στην αντίληψη των μελών (του AIAD) στις ερχόμενες ημέρες.
Πρέπει να σημειώσω, εντούτοις εδώ, ότι συμφωνώ με τις αρχές της αξιοπιστίας και της δικαιοσύνης στις επιλογές της φυλής Dobermann, και ότι τους τελευταίους μήνες το AIAD έχει ήδη ζητήσει και έχει λάβει σημαντικά μέτρα, από την ENCI,
για να προστατευθεί η γενετική βλάβη που η χρήση κάποιων επιβητόρων, θα μπορούσε να προκαλέσει στο ιταλικό Dobermann.
Είμαι διαθέσιμος σε όλα τα μέλη και στους Ιταλούς εκτροφείς Ντόμπερμαν, να δώσω διευκρινίσεις και να λάβουν συμβουλές επί αυτών των αξιών.

Ζήτω το Ντόμπερμαν!
Pierluigi Pezzano


Φτάσαμε στο τέλος της ανοχής
Έφτασε ο καιρός να κοντύνουμε τα ηνία της εκτροφής, η μάλλον, κάποιων εκτροφέων. Επομένως, τα νέα μέτρα δεν θα προκαλέσουν έκπληξη. Το Dobermann Verein e.V, είναι μια Ένωση της φυλής Doberman ευρέως γνωστή! Η Διεθνής Λέσχη Dobermann (IDC) είναι μια Ένωση, που αποτελείται από τις Εθνικές Λέσχες Dobermann, οι οποίες έχουν αποφασίσει να υπόκεινται σε κοινούς κανόνες και ελέγχους. Στις τάξεις μας η εκτροφή ασκείται κυρίως ως χόμπι.
Η εκτροφή καθαρόαιμων σκύλων σημαίνει, πάνω από όλα, να αναλαμβάνεις την ευθύνη.
Η Ένωση της φυλής Ντόμπερμαν θέτει τον στόχο της δημιουργίας οδηγιών που θα μας επιτρέψουν να αντιληφτούμε την μεγάλη ευθύνη της εκτροφής. Η βάση στην οποία τίθενται οι οδηγίες για την εκτροφή, είναι οι αποκτηθείσες εμπειρίες και οι προς επίτευξη στόχοι από τα μέλη της Ένωσης, ειδικά από εκτροφείς που πρέπει να είναι πρόθυμοι, όπως επιβάλλεται, να υποβληθούν στους κανόνες που θεσπίζονται από τις Λέσχες και να πάρουν πραγματική ευθύνη στην επιλογή των σκυλιών αναπαραγωγής τους, ευθύνη για την επιλογή των παρτενέρ που χρησιμοποιούνται για τα σκυλιά τους και την ευθύνη για την εκπαίδευση και την κατάρτιση που υποβάλλονται τα σκυλιά τους.
Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει όταν η εκτροφή, για κάποιους, γίνεται μια μερική η ολική πηγή διαβίωσης και καθίσταται "επιχείρηση", τότε οι σκύλοι διατρέχουν τον κίνδυνο να γίνουν "προϊόν" και η φυσιολογική πίεση της λαχτάρας για επιτυχία, συνοδεύεται από οικονομική πίεση.
Τότε γίνεται αναγκαίο να "παράγουμε" όλο και περισσότερους σκύλους σε συντομότερα διαστήματα, ώστε να γίνει δυνατόν να κερδίσουμε ακόμα περισσότερα. Προκειμένου να γίνει αυτό, μερικοί άνθρωποι χάνουν εντελώς την αίσθηση ευθύνης και χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να επιτύχουν το στόχο τους.
Η "δημιουργικότητα" κάποιων εκτροφέων αυτού του είδους φτάνει τόσο μακριά, που παρεκκλίνει κάποιων, αν όχι όλων, των κανόνων που το DV, οι διάφορες Εθνικές Ενώσεις της φυλής των Dobermann και το IDC καθιέρωσαν και φτάνει στην παραποίηση εγγράφων.
Η βλάβη η οποία προκαλείται από αυτές τις συμπεριφορές, ασκεί αρνητική επίδραση στους ιδιοκτήτες των κουταβιών και έπειτα στους σοβαρούς εκτροφείς, αλλά και σε όλες τις Ενώσεις που προστατεύουν τη φυλή των Dobermann ανά τον κόσμο, για να μην αναφερθώ στην μακροπρόθεσμη βλάβη στην οποία οδηγεί αυτή η συμπεριφορά ως προς την επιλογή και την αναπαραγωγή του Dobermann.
Θα σας δώσω επίσης εδώ, την ενημέρωση ότι οι ηγέτες του DV και του IDC θα λάβουν σοβαρά υπόψη τα παράπονα και τις ειδοποιήσεις που θα γίνουν επί αυτού του θέματος, θα πραγματοποιήσουμε έρευνες προς αυτήν την κατεύθυνση και θα κινηθούμε όπως πρέπει, προκειμένου να προστατεύουμε την ακεραιότητα, την σοβαρότητα και την αθλητική τιμή.
Ασφαλώς αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο, από την στιγμή που είναι αναγκαίο να ερευνηθούν όλα τα παράπονα και οι ειδοποιήσεις επί τεκμηριωμένων βάσεων. Σας διαβεβαιώνω ωστόσο ότι η εξαπάτηση και οι χειρισμοί στην αναπαραγωγή θα οδηγήσουν στην απαγόρευση της εκτροφής και της παρουσίασης, και στον αποκλεισμό από το IDC εκείνων των χωρών μελών, που βρέθηκε να είναι διαπλεκόμενες με παράνομη συμπεριφορά. Για τις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις θα υπάρξουν πολύ βαριές ποινικές ρήτρες.
Στις ερχόμενες εβδομάδες και μήνες θα διοχετεύσουμε όλες τις ενέργειές μας και τους πόρους μας, περιλαμβανόμενων και των οικονομικών, για την επίλυση αυτού του προβλήματος.
Βρίσκω θετική την πρωτοβουλία διαφόρων διαδικτυακών τόπων, οι οποίοι δίνουν την ευκαιρία σε ιδιοκτήτες σκύλων να αποκαλύψουν λεπτομέρειες για τους σκύλους τους όπως για παράδειγμα η προσβολή τους από DCM. Ήδη μετά από έναν σύντομο χρονικό διάστημα, εντούτοις, παρατηρήσαμε ότι η πλειοψηφία των περιπτώσεων περιλαμβάνει σκύλους που αναπαράγονται έξω από την ελεγχόμενη εκτροφή. Οι σκύλοι που προέρχονται από εκτροφείς αναγνωρισμένους από το DV και από τα διάφορα κράτη μέλη του IDC ελέγχονται κατά αυτόν τον τρόπο, αλλά φυσικά μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο μόνο για τους σκύλους των αναγνωρισμένων από εμάς εκτροφέων. Ο έλεγχος του DNA που εισήχθη πρόσφατα είναι ένα άλλο βήμα για να συναγάγουμε το συμπέρασμα ότι: Φθάσαμε στο τέλος της ανοχής.
Για να εκθέσουμε τις ανωμαλίες, ζητάμε όλοι οι φίλοι του Dobermann να προσφύγουν όχι μόνο στις πύλες του Διαδικτύου που δημιουργήθηκαν για αυτό, αλλά και άμεσα στο DV, έτσι ώστε να μπορούμε να λάβουμε μέτρα σχετικά με τη βάση του προβλήματος, για να αποτρέψουμε την βλάβη και να προωθήσουμε στο μέλλον την επιλογή ενός υγιούς και ελεγμένου, όμορφου Dobermann, καθώς επίσης και την υποστήριξη και υπεράσπιση των σοβαρών εκτροφέων. Αναφερόμενοι σε αυτό, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σκληρά, όλοι μαζί για μια ελεγχόμενη επιλογή Dobermann.

Best Regards,
Hans Wiblishauser

μετάφραση: Γ.Αλαχούζου

Επιστροφή στην κορυφή