Τεστ για τη Διατατική Μυοκαρδιοπάθεια (DCM) των Ντόμπερμαν

Web page: Veterinary Cardiac Genetics Laboratory

Πρόσφατα κυκλοφόρησε από το εργαστήριο VCGL μια εξέταση για μία γενετική μετάλλαξη που σχετίζεται με την ανάπτυξη της διατατικής μυοκαρδιοπάθειας στα Dobermann.
Η διατατική μυοκαρδιοπάθεια (DCM) είναι μια πάθηση του μυοκαρδίου, που εμφανίζεται στα ενήλικα σκυλιά, και μπορεί να οδηγήσει σε ξαφνικό θάνατο ή σε καρδιακή ανεπάρκεια με αρχικά συμπτώματα βήχα ή δύσπνοια.
Αυτή είναι μια κληρονομική ασθένεια που παρατηρείται στα ενήλικα σκυλιά. Ο μέσος όρος ηλικίας στον οποίο μπορεί να εμφανιστούν κλινικές ενδείξεις ή που μπορεί η εξέταση Holter να μην είναι φυσιολογική, είναι τα 6 χρόνια. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει μεγάλο εύρος διακύμανσης. Κάποια σκυλιά θα την εμφανίσουν νεότερα και κάποια άλλα θα την εμφανίσουν όταν είναι πολύ μεγαλύτερα!
Η πάθηση αυτή μπορεί να επηρεάσει το ηλεκτρικό σύστημα της καρδιάς ή την ικανότητα σύσπασης του μυοκαρδίου. Καθώς η ηλικία εμφάνισης της ασθένειας ποικίλει, συστήνεται ετήσιο υπερηχοκαρδιογράφημα και παρακολούθηση με Holter μετά το 3ο έτος ηλικίας.

Περισσότερες πληροφορίες - Συζητήσεις

 

Πως γίνετε το τεστ:

Αρχικά στέλνουμε e-mail και ζητάμε το "κιτ" για να πάρουμε δείγμα σάλιου.
Θα σας έρθουν 2 κιτ και μια φόρμα που πρέπει να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας.

Στέλνουμε πίσω 2 φακέλους. Στον ένα τοποθετούμε το δείγμα με το συμπληρωμένο έντυπο και στον άλλο την επιταγή. Στο φάκελο με το δείγμα γράφουμε CAUTION - ORGANIC MATERIAL που σημαίνει ΠΡΟΣΟΧΗ - ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ.
Το τεστ κοστίζει 51 δολάρια, δηλαδή 35 ευρώ.
Γίνεται σε όλες τις ηλικίες και σε κάθε καθαρόαιμο Ντόμπερμαν.
Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στη σελίδα του Γερμανικού Ομίλου Ντόμπερμαν.

Σε περίπτωση που η πληρωμή γίνει online, http://www.fis.ncsu.edu/controller/cash_receipts/Credit_Card_Payment.asp
με πιστωτική κάρτα (Mastercard, Visa, American Expresss, Discover). Στο πεδίο Payment Purpose πρέπει να αναγράφεται CARDIAC GENETICS. Στο πεδίο Payment Amount (Required) συμπληρώνετε τον αριθμό 51 καθώς το κόστος της εξέτασης είναι 51$. Συμπληρώνετε και τα υπόλοιπα πεδία με τα στοιχεία σας και της κάρτας σας και στο τέλος εκτυπώνετε την απόδειξη και την βάζετε μέσα στο φάκελο με το δείγμα που θα στείλετε.

Εδώ βρίσκετε ότι χρειάζεστε... e-mail για να σας στείλουν τα κιτ, φόρμες και αποτελέσματα!

Επιστροφή στην κορυφή