Η ικανότητα του Nτόμπερμαν να είναι δεκτό σε μια ομάδα

Ίσως το πιο αξιόπιστο αποδεικτικό στοιχείο για την ικανότητα του Ντόμπερμαν να είναι δεκτό σε μια ομάδα, είναι αυτό που έχει καταγραφεί από το «Dobermann Club Of South Africa» και που έχει σχέση με τρία από τα μέλη του συλλόγου αυτού και τα σκυλιά τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά ο Jonathon Schlesinger, ο Chris Lee και ο John Flach με τα σκυλιά τους «Brutus» , «Jason» και «Faust», γράφτηκαν στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων όταν μαζί τους κάλυψαν μια απόσταση 150 χιλιομέτρων.

Το ταξίδι άρχισε από το Port Edward και τερματίστηκε στο Mpandi, πέντε μέρες αργότερα. Τόσο οι άνθρωποι όσο και τα σκυλιά έφεραν μαζί τους τροφές και νερό, αρκετά για τις ανάγκες του ταξιδιού, μαζί με τις απαραίτητες τέντες, υπνόσακους, κουτιά πρώτων βοηθειών και φυσικά, μερικές φωτογραφικές μηχανές. Προηγήθηκε μια προπαρασκευαστική περίοδος 2 μηνών, που περιλάμβανε και περιπάτους της τάξεως των 20 χιλιομέτρων τα Σαββατοκύριακα, μέχρι την επαρχία Macaliesberg. Δεν είναι ανάγκη φυσικά να αναφέρουμε ότι τα σκυλιά τα κατάφεραν μια χαρά, αν και το έδαφος που επρόκειτο να αντιμετωπίσουν ήταν εντελώς διαφορετικό από εκείνο της εκπαιδεύσεως.

Εκεί όπου το έδαφος της διαδρομής ήταν εντελώς αδιάβατο για τα σκυλιά, η βοήθεια των ανθρώπων έδωσε λύση στο πρόβλημα. Τα σκυλιά επίσης, σε ορισμένα διαστήματα της διαδρομής φορούσαν ειδικά δερμάτινα υποδήματα, για να προστατευτούν τα πόδια τους από τις κακοτοπιές του εδάφους.

Τόσο τα σκυλιά, όσον και οι ιδιοκτήτες τους διασκέδασαν πάρα πολύ με την περιπέτειά τους αυτή, γιατί λίγες μέρες μετά την επιστροφή τους από την πρώτη διαδρομή, άρχισαν να κάνουν σχέδια για μια νέα περιπέτεια, που είχε μήκος διαδρομής περίπου 350 χιλιόμετρα, που και αυτή στήθηκε από απόλυτη επιτυχία.

 

Επιστροφή στην κορυφή