Το Ντόμπερμαν σαν σκύλος εργασίας

Πόσες φορές οι θαυμαστές του Ντόμπερμαν, δεν κοντοστάθηκαν για να θαυμάσουν ένα σκυλί που περνούσε από μπροστά τους. Και πόσες φορές δεν έχουν μείνει με το στόμα ανοικτό, βλέποντας το σκυλί να κάνει εκείνο που ξέρει να κάνει, καλύτερα από κάθε άλλο σκυλί - εργασία.

Ένα σκυλί εργασίας είναι πραγματική ευχαρίστηση να το έχει κανείς, γιατί έτσι δίνεται καθημερινά η ευκαιρία να παρατηρείς την εκπληκτική εξυπνάδα του, την εφευρετικότητά του και την επιθυμία του να ευχαριστεί τον κύριο του.

Το Ντόμπερμαν έχει εγκλιματισθεί σε τέτοιο βαθμό, που μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί σαν σύντροφος και σαν σκυλί του σπιτιού, ενώ ταυτόχρονα είναι και ο προστάτης των ατόμων και της περιουσίας. Έτσι η εκπαίδευση του έχει σαν σκοπό, απλώς οι ικανότητες του να μπουν σε ένα καλούπι και στη συνέχεια να αυξηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Kαθώς χρόνο με το χρόνο το ενδιαφέρον του κόσμου για το είδος αυξάνεται, εμείς θα επισημάνουμε τη μεγάλη ευκολία με την οποία το Ντόμπερμαν μπορεί να δεχθεί την εκπαίδευση κάθε είδους. Μπορεί να φέρει σε πέρας και την πιο δύσκολη αποστολή και να ανταποκριθεί με αυτοθυσία, προκειμένου να πραγματοποιήσει την αποστολή για την οποία έχει κριθεί κατάλληλο.

Κατά καιρούς έχει ζητηθεί από το σκυλί να εκτελέσει δύσκολα και πολύπλοκα, με διαφόρους βαθμούς δυσκολίας κατορθώματα και πάντοτε έχει εκτελέσει τη δουλειά του, με απόλυτη επιτυχία.