Είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσετε σκύλο από αξιόπιστο εκτροφέα

Επειδή τα Ντόμπερμαν που δεν έχουν αναπαραχθεί σωστά μπορεί να έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, φοβική ή επιθετική συμπεριφορά δεν πρέπει να ενεργεί παρορμητικά ο υποψήφιος αγοραστής όταν σκέπτεται να προσθέσει ένα Ντόμπερμαν στο σπίτι του. Συχνά πάσχουν από δυσπλασία των ισχίων, σπανιότερα από αυχενική σπονδυλοπάθεια, πανοστεϊτιδα, κληρονομικά αιματολογικά και καρδιακά προβλήματα εκ γενετής. Η σχέση αυτή μπορεί κάλλιστα να κρατήσει οκτώ, δέκα ή και δώδεκα χρόνια. Δεν πρέπει να γίνει βιαστικά. Έτσι το Ντόμπερμαν πρέπει να προέρχεται από μια πηγή που παράγει διανοητικά και σωματικά υγιή σκυλιά.

Αυτό θα το πετύχετε καλύτερα αν απευθυνθείτε σε έναν εκτροφέα με καλή φήμη για την ποιότητα των σκυλιών του. Η φήμη αυτή αποκτάται από εκτροφείς που τα προγράμματα επιλεκτικής αναπαραγωγής τους έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν τις αρετές της ράτσας και να εξαλείφουν τα γενετικά μειονεκτήματα. Το Ντόμπερμαν είναι σκύλος εργασίας και αλίμονο αν είχε προβλήματα. Οι καλοί εκτροφείς θα χαρούν πολύ να δείτε τα σκυλιά τους και να συζητήσετε τα πλεονεκτήματα και τις ευθύνες που συνεπάγεται η ιδιοκτησία ενός Ντόμπερμαν. Οι υπεύθυνοι εκτροφείς ενδιαφέρονται να πάνε τα σκυλιά τους στα σωστά σπίτια, όπως και εσείς, οι υποψήφιοι αγοραστές, ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε ένα σωστό και υγιές σκυλί. Επιθεωρήστε το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσαν τα σκυλιά. Οι υγιεινές συνθήκες διαβίωσης είναι τόσο σημαντικές για την ανατροφή των καλών σκυλιών όσο και τα καλά γενεαλογικά δέντρα. Ποτέ μη διστάζετε να κάνετε ερωτήσεις και να δείτε τα μεγάλα σκυλιά του εκτροφέα. Μια ερώτηση που μπορείτε να κάνετε είναι: Μπορώ να χαϊδέψω τα μεγάλα σκυλιά; Ένα σωστό Ντόμπερμαν, παρουσία του ιδιοκτήτη του δεν θα είναι επιθετικό με ένα φιλικό άγνωστο άτομο. Επομένως ο σωστός εκτροφέας θα σας αφήσει να αγγίξετε τους ενήλικες σκύλους. Το ενήλικο σκυλί θα σας δώσει μία ιδέα για το τι πρέπει να περιμένετε από το κουτάβι που αγοράζετε.

Οι έμπειροι εκτροφείς ξέρουν ποια κληρονομικά προβλήματα υπάρχουν στη φυλή και είναι πρόθυμοι να τα συζητήσουν μαζί σας σχετικά με τις γενετικές καταστάσεις που μπορούν να επηρεάσουν τα Ντόμπερμαν. Αν ο πωλητής είναι πρόθυμος να σας αφήσει να κάνετε μία αγορά, χωρίς να υποβάλετε ερωτήσεις, πρέπει να είστε πολύ καχύποπτοι.

Αυτούς που έχουν αρχίσει να εκτρέφουν, καθώς και αυτούς που πρόκειται να αρχίσουν την εκτροφή για αυτή την θρυλική φυλή, συμβουλεύουμε να δείξουν υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αγάπη, για να έχουν τα θεμιτά αποτελέσματα τόσο στο χαρακτήρα όσο και στην μορφολογία.

Επιστροφή στην κορυφή