:: Σεμινάριο Εργασίας Davide Codebue!! ::

Photo by Giota

Ο D.Codebue ξεκίνησε να εκπαιδεύει σκυλιά σε ηλικία μόλις 8 ετών. Οι πρώτοι του σκύλοι ήταν ένα Γερμανικό ποιμενικό και ένα Border Colley.
Σε ηλικία 9 ετών πέρασε με επιτυχία για πρώτη φορά IPO3 με Γερμανικό ποιμενικό. Στα 18 γίνεται υπεύθυνος προπόνησης σε όμιλο Γερμανικού ποιμενικού ενώ στα 19 ξεκινάει να εκπαιδεύει σκύλους διάσωσης και γρήγορα καταφέρνει να γίνει υπεύθυνος της Ιταλικής ομάδας διάσωσης.
Έχει προετοιμάσει 3 σκύλους για το παγκόσμιο πρωτάθλημα εργασίας της FCI (1 Γερμανικό ποιμενικό και 2 malinois), επίσης 5 malinois για το παγκόσμιο πρωτάθλημα εργασίας των Βέλγικων ποιμενικών (FMBB) και 1 Γερμανικό ποιμενικό για το παγκόσμιο πρωτάθλημα εργασίας των Γερμανικών ποιμενικών. Έχει εκπαιδεύσει για το Ιταλικό πρωτάθλημα εργασίας 2 malinois, που κατέκτησαν τον τίτλο του πρωταθλητή εργασίας. Το ένα από αυτά, μάλιστα, κέρδισε τον τίτλο 3 φορές. Επίσης, ένα Γερμανικό ποιμενικό, που αναδείχτηκε και αυτός πρωταθλητής Ιταλίας στην εργασία.
Αξίζει να αναφερθεί, ότι το 2009 προετοίμασε 3 σκύλους από διαφορετικές φυλές (1 malinois, 1 dobermann κι ένα Γερμανικό Ποιμενικό) για 3 διαφορετικά παγκόσμια πρωταθλήματα εργασίας. Ήταν μέλος της Ιταλικής εθνικής ομάδας Dobermans, που κατέκτησε την πρώτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εργασίας Dobermans στην Apolda της Γερμανίας. Επίσης, κατέκτησε την δεύτερη θέση στο Ιταλικό πρωτάθλημα εργασίας dobermans με τον προσωπικό του σκύλο.
Με την ίδια επιτυχία δουλεύει εκτός από σκύλους εργασίας και σκύλους εκθέσεων. Ανέδειξε πολλά Γερμανικά ποιμενικά και Dobermans σε πρωταθλητές των αντίστοιχων Ιταλικών Ομίλων (SAS Auslese - AIAD Sieger / champion) ενώ ανέδειξε και 3 παγκόσμιους πρωταθλητές (IDC Siegers) της φυλής των Dobermans (Revel di casa Coppo, Zordan Zewi del Citone, Way out of West Blazing Expression) κι 1 FCI World Champion (BOB) (Zordan Zewi del Citone).
Σχετικά με τα dobermans θα ήταν ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι, μεταξύ άλλων, ο D.Codebue έχει δουλέψει τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2005 Ferrofarahgomez di Campovalano, την αδελφή του Farahdaygomez di Campovalano (class winner στο παγκόσμιο του 2005) για το τεστ χαρακτήρα του Ιταλικού πρωταθλήματος, όπου αναδείχτηκαν AIAD Sieger και AIAD vice siegerin αντίστοιχα.
Ο προσωπικός του σκύλος, ο Argo, πήρε ZTP - IPO3 και έγινε vice AIAD sieger - Italian champion - AIAD champion, ήταν μέλος της παγκόσμιας πρωταθλήτριας εργασίας Ιταλικής εθνικής ομάδας ενώ κατέκτησε και την δεύτερη θέση στο Ιταλικό πρωτάθλημα εργασίας dobermans.
Έχει δουλέψει την Revel di casa Coppo (ZTP - IPO1 - AIAD siegerin - IDC siegerin - Trofeo Calliandro winner) και τον Zordan Zewi del Citone (ZTP - IPO3 - AIAD sieger - IDC sieger - FCI world champion - Trofeo Calliandro winner).
Επίσης, έχει δουλέψει τον Pride of Russia Kaspij και την Malena di Altobello για το τεστ χαρακτήρα του Ιταλικού πρωταθλήματος του 2010, στο οποίο κατέκτησαν τους αντίστοιχους τίτλους, τον Maxim di Altobello για το ZTP και το τεστ χαρακτήρα του Ιταλικού πρωταθλήματος 2010, στο οποίο ήταν AIAD champion..
O D.Codebue είναι επίσημος εκπαιδευτής των Ιταλικών ομίλων: Γερμανικού Ποιμενικού, Boxer, Bouviers des Flandres, Belgian Shepherd, Chiorny Terrier, Cane Corso ενώ παραδίδει σεμινάρια εργασίας στους Ιταλικούς ομίλους σκύλων εργασίας (πχ όμιλος dobermann, Γερμανικού Ποιμενικού κλπ), στην Ιταλική αστυνομία, το στρατό, την πυροσβεστική και στον όμιλο σκύλων διάσωσης.
Δυο συνεχόμενες χρονιές (2010 και 2011) ήταν επίσημος βοηθός καθηκόντων προστασίας στο Ιταλικό πρωτάθλημα εργασίας των Βέλγικων ποιμενικών για την επιλογή της εθνικής ομάδας, που εκπροσώπησε την Ιταλία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Επίσης, το 2011 ένα ημίαιαμο σκυλί, που δουλεύει στη σχολή του (von David training club), κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα Agility (κατηγορία medium size), που έγινε στην Ολλανδία.
Τέλος, έχει εκπαιδεύσει σκύλους για κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικά spot και μουσικά video.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
      

Επιστροφή στην κορυφή